Last Chaos is een gratis MMORPG voor op de PC. De system requirements eisen niet veel, en dat merk je ook een beetje in de game. Het ergste is nog dat de lage requirements niet zo zeer van de graphics af gaan maar meer van de controls.Het verhaal.Heel lang geleden, nog voor de oorlogen er waren, bestonden er 2 goden; Eres en Apollon. Eres was de god van het duister en Apollon was de god van het licht. Samen besloten zij leven op aarde te brengen. Apollon maakte Elven uit zijn liefde en zorg voor alle levende dingen. Eres maakte daarentegen ambitieuze mensen, die bang waren om te genieten van de wereld waarin zij leefden. Als cadeau naar de gecreërde inwoners maakten de goden Ethereals. Ethereals leerden de inwoners magie te gebruiken en hun leven te verbeteren. Na hun creaties te hebben bewondert keerden de goden terug naar hun slaapplaatsen. Eens in het jaar gingen ze weer naar Iris om hun aanwezigheid te vertonen. Apollons aanwezigheid bracht vreugde aan de mensen, de komst van Eres bracht ze echter alleen maar woede en duister. Eres werd jaloers op de populariteit van Apollon, en daarnaast hadden ze toch allebei de wereld gemaakt? Hij begon Apollon en de wereld die zij hadden gemaakt te haten en besloot daar iets aan te doen. Daarom liet Eres duizenden orcen, weerwolven en andere verschrikkelijke beesten los in Iris. Ook creërde hij grote, gevaarlijke en duistere beesten die bekend staan als de Titans. Apollon gaf de mensen echter grotere vaardigheden en meer kracht waardoor zij de monsters met gemak konden verslaan. Hierdoor werd Eres nog bozer en nog wreder. Na een tijd probeerden beide legers magiërs in hun team te krijgen, maar de magiërs bemoeiden zich niet met de gevechten. En zo is de oorlog nog steeds aan de gang en is het aan jou de keus welk team je wil helpen, of welk team juist niet.De controls.De titel past perfect bij de controls, het is een en al chaos en dat voel je. Toen ik de MMORPG opstartte dacht ik dat ik, zoals bij de meeste pc games, gewoon liep met de knoppen W, S, D en A. Maar toen ik erop klikte kwamen er allemaal schema’s in mijn beeld. Er waren vrij veel knoppen die vrij veel schema’s aangaven, en ik had ze na een half uur nog niet onder de knie. Waarom maken ze dan niet gewoon 1 schema met alles erin? Daarnaast liep ik ook niet met de pijltjes, deze bewogen de camera mee en dat werkte niet echt bij het genre. Hoe loop je dan wel? Zul je je nu wel afvragen. Nou simpel, je loop door de linker button van je muis in de richting te klikken waar je naartoe wil, net als bij de meeste RTS games. Het irritante is alleen, dat je de knop dan ook nog eens ingedrukt moet houden, dus ik kreeg serieus een lamme vinger. Als je andere wil aanvallen doe je dat ook nog eens door er met de linkerknop op te klikken, dus het is allemaal chaotisch al wil je hun aanvallen ontwijken of als je een missclick hebt.

HuisdierenJe kan ook huisdieren krijgen dmv quests of andere dingen. Wanneer je huisdier op een bepaald lvl is groeit die ook. Ook moet je het goede voorbeeld aan je huisdieren geven, anders worden ze misschien heel slecht (tenzij je dat juist wil). Een jonger huisdier heeft natuurlijk meer aandacht nodig dan een volwassene.

RanksJe kan kiezen uit een Titan, Knight, Mage, Sorcerer, Healer of Rogue. De Mages, Sorcerers, Healers en Rogues zijn neutraal, hierbij kan je dus zelf kijken aan welke kant je wil staan, tenzij je gewoon neutraal wil blijven. Een Titan daarentegen, staat al aan de kant van Eres, terwijl een Knight juist aan de kant van Apollon staat. Ook heeft elke rank andere kwaliteiten. Titans en Knights zijn bijvoorbeeld sterke ridders terwijl Mages en Sorcerers magiërs zijn.

EventsEr zijn vrij veel events georganiseerd voor dit spel. Dit is allemaal wel leuk en aardig, maar maakt het spel misschien iets te makkelijk. Bij de meeste events is het namelijk zo dat er ook een ‘double exp week’ is. Dit betekend dat je dubbel zo snel lvlt als normaal. Leuk en aardig voor een keertje dus, maar niet als het bijna elke week zo is.

PartyEr is ook een Party System in het spel gemaakt. Hierdoor kan je met andere players in een party. Als je met andere spelers in een party zit kan je hun aantal HP(hitpoints) en MP (manapoints) zien, deze optie kan heel handig zijn als je bijv. in een war zit. Ook is er een speciaal chatschermpje gemaakt voor degene met wie je in een party zit. Zo kan je dingen bespreken met je partymembers waar niemand anders iets van hoort.

ItemsJe hebt verschillende soorten items; Basic Items, Consumables, Potions, Special en Packages. Basic Items zijn items die je nodig hebt om de game fatsoenlijk te spelen. Hiermee bedoelen we bijv. gereedschappen om te oogsten en items om te ‘upgraden’. Consumables zijn items die je maar 1x kunt gebruiken en dan zijn ze weg. Potions kunnen je leven of mana aanvullen, maar ze kunnen ook nog je attack of defence sterker maken. Packages is een aantal van dezelfde items die in een pakketje zijn gewikkeld. Door items in een pakketje te verkopen maak je meer winst.

Downloaden als:
-Je een toffe MMORPG zoekt die geen geld kost.
-Je een mooie storyline wil hebben.
-Je PC niet al die nieuwe toffe games aankan..
Niet downloaden als:
-Je snel een lamme hand hebt.
-Je persee een game wil met de voor de hand liggende controls.
-Je wil betalen voor je MMORPG.

Platform: PC
Genre: MMORPG
Publisher: Aeria Games

Klik hier om een filmpje van last Chaos te zien
En klik hier om de game te downloaden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.