Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Fiction Fixers – The Curse of Oz.In een eerdere Casual Friday maakte je al kennis met de Fiction Fixers. De Fiction Fixers duiken met speciale apparatuur in beroemde boeken om deze te beschermen tegen het kwaad. Alice In Wonderland is veilig, maar nu duikt het kwaad op in The Wizard of Oz! Aan jou de taak om ook dit boek te gaan redden van een kwaadaardige ondergang. De Fiction Fixers sturen je het boek in en je komt terecht bij Dorothy en haar boerderij. Ze is haar hondje kwijt en denkt dat hij nog in het huis is. Eenmaal in het huis krijg je je eerste zoekafbeelding. Het is de bedoeling dat je alle voorwerpen op het lijstje vindt in de afbeelding. Ook het hondje Toto is hierin te vinden. Wanneer je Toto hebt gevonden komt Dorothy het huis in, en dan komt er een tornado over het huis heen. Het huis wordt weggeblazen en je volgende minigame begint. Je moet alle auto’s uit de tornado weghalen voordat ze het huis raken. Dit moet je voor nog een aantal grote voorwerpen doen voordat de tornado afzwakt en het huis naar beneden komt. Eenmaal beneden zien jij en Dorothy dat het huis nu wel op een heel vreemde plek staat: in het land van Oz. Een goede fee verschijnt en verteld dat je de beste kans maakt om thuis te komen als je naar de tovenaar van Oz gaat. Hier begint het echte avontuur!

Zoals de zeer bekende instructie in het boek, zal jij met Dorothy ook de gele stenen weg moeten volgen. Het hele land is grauw, want Victor Vile, de kwaadaardige man die de boeken probeert te veranderen, probeert overal chaos te veroorzaken. Naast de zoekafbeeldingen die ons voorwerpen kunnen geven, zullen er in het land van Oz ook een boel voorwerpen nodig zijn die je niet kunt vinden. Deze moet je samenstellen door onderdelen te vinden tijdens je reis. Als je de juiste onderdelen te pakken hebt worden deze in elkaar gezet tot het voorwerp wat je nodig hebt, zoals een betonschaar om een metalen ketting weg te knippen. De onderdelen liggen op verschillende plekken dus je zult soms ook een stuk terug moeten lopen om een onderdeel te vinden. Gelukkig is er een kaart die je kunt raadplegen als je niet goed weet wat je nu moet doen. Op de kaart zijn verschillende gebieden aangegeven met rondjes. Als een rondje omringd is met punten dat is daar nog iets te vinden of te doen. Wanneer er een vergrootglas bij het rondje staat is er nog een zoekafbeelding die je nog kunt doen, en als het rondje groen is dan is dat gebied helemaal doorzocht. Dit maakt je zoektocht iets makkelijker.

Tijdens je avontuur zal je vele verschillende personages tegenkomen uit het boek. Zo heb je al snel te maken met de vogelverschrikker, die graag wat hersens zou willen van de tovenaar van Oz. Victor Vile heeft de vulling uit zijn lichaam gehaald en je zult hem eerst moeten opknappen voordat hij met je mee kan reizen. Nadat je de vogelverschrikker hebt opgeknapt kan hij met je mee op reis. Je zult uiteindelijk ook de blikken man tegen komen, die helemaal verroest is omdat Victor het heeft laten regenen. Vind de juiste spullen en olie de blikken man zodat hij weer kan bewegen en hij zal ook mee gaan met jou, Dorothy en de vogelverschrikker. Nu je de blikken man en de vogelverschrikker in je team hebt, kan je gebruik maken van hun eigenschappen. De vogelverschrikker kan je helpen vogels weg te jagen en de blikken man kan hout uit de weg hakken. Vlak voordat je de tovenaar hebt bereikt kom je de laffe leeuw tegen, die gevangen zit dankzij Victor. Ook de tovenaar van Oz heeft geen geluk. Tijdens je reis zal je naast een boek zoekafbeeldingen ook zelf voorwerpen moeten verzamelen om puzzels op te lossen. Deze voorwerpen laten zich niet gemakkelijk vinden en maken soms deel uit van een groter geheel. Er zullen ook verscheidene minigames en puzzels zijn die je moet oplossen om dichter bij Dorothy’s huis te komen. De minigames en puzzels maken het spel afwisselend en uitdagend, maar het allermooiste van de Fiction Fixers is natuurlijk dat je helemaal op kan gaan in je favoriete boeken en de figuren uit het verhaal moet redden van het kwaad. Ben jij er klaar voor om je helemaal te begeven in het land van Oz en Dorothy en haar vrienden te helpen?

Conclusie:Fiction Fixers – The Curse of Oz gaat over het boek ‘The wizard of Oz’ die bedreigd wordt door de kwaadaardige Victor Vile. Hij is van plan om het boek in chaos achter te laten en de Fiction Fixers hebben jou gevraagd om te helpen. Duik in de bijzondere wereld van Oz en help je favoriete personages met de kwaadaardige chaos die zich verspreid. Loop over de beroemde gele stenen weg naar de tovenaar van Oz, los puzzels en minigames onderweg op en vind vele voorwerpen die je nodig zult hebben om het land te herstellen. Kan jij het aan om Victor Vile te stoppen en het boek te herstellen? Ontdek het in Fiction Fixers – The Curse of Oz!Fiction Fixers – The Curse of Oz is op Denda Games een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook voor meer zoek en vind spelletjes kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.