Als echte gamer, hebben we bij Find Geek Spots het vaker gehad om door heel Nederland te reizen en enkele van de meest verbluffende arcadehallen te ontdekken die ons land te bieden heeft. Van retro-klassiekers tot de nieuwste arcadegames, deze locaties zijn een waar paradijs voor gamers.

Laten we eens een kijkje nemen in wat deze 10 geweldige arcadehallen te bieden hebben:

 1. Blast Galaxy – Amsterdam, dit is een waar walhalla voor retrogamers. Hier vind je een indrukwekkende verzameling klassieke arcadespellen die je terugbrengen naar de gouden dagen van gaming. Je betaald alleen entree om binnen te komen en alle games binnen onbeperkt spelen. Ze hebben ook nog eens superlekker eten.

  Dit is ook een Find Geek Spots favoriete spot om te hangen met vrienden. Een echte aanrader.

  Pluspunten: Onbeperkt gamen en lekker eten.
  Minpunten: Kan erg warm worden in de zomer.

 2. Molly’s Arena – Amsterdam, dit is een anime-arcadehal dat geïnspireerd is door de cultuur van Akihabara. Proef de favoriete ramen van Naruto aan de ramenbar en speel nieuwe en nostalgische arcadespellen!

  Ze hebben een ramenbar, verkopen anime-merchandise, hebben een VR-gebied en nog veel meer. Elk weekend serveren ze hun kenmerkende luchtige Japanse pannenkoeken en heerlijke ramen.

  Pluspunten: Lekkere ramen, Anime Merchandise, VR booths.
  Minpunten: Kan soms erg duur worden als je veel speelt.

 3. The Game Box – Verschillende locaties, dit is de ultieme bestemming voor fanatieke gamers. Het komt een beetje overeen als Gamestate, maar voornamelijk in andere steden dan waar Gamestate zich bevindt.

  Ze hebben een uitgebreide selectie moderne arcadespellen en virtual reality-ervaringen.

  Pluspunten: Verschillende nieuwe arcade kasten.
  Minpunten: Je kan er niet zitten, het is gamen en als je geld op is wegwezen.

 4. Gamestate – Heeft verschillende locaties in Nederland en biedt een indrukwekkend assortiment arcadespellen, van klassiekers tot de nieuwste titels.

  Pluspunten: Heel heel veel verschillende arcade kasten en hun locaties zijn vaak best groot. Ze zitten in veel grote steden dicht bij stations of op loopafstand.
  Minpunten: Veel games zijn best duur, geen eten opties en als je geld op is kun je wegwezen. Je kan er niet zitten en chillen.

 5. Funland – Scheveningen aan de Scheveningse Pier, dit is een waar paradijs voor families en gamers. Geniet van een dagje uit aan zee en speel de leukste arcadespellen. Ze hebben onder andere een DDR-arcade dansspel, wat voor Find Geek Spots leuke jeugdherinneringen heeft gezorgd.

  Pluspunten: Retro arcadekasten en dicht op het strand.
  Minpunten: Niet erg groot.

 6. National Videogame Museum – Zoetermeer. Het National Videogame Museum in Zoetermeer is een educatieve ervaring voor gamers van alle leeftijden. Ontdek de geschiedenis van gaming en speel klassieke games.

  Het is een museum en arcadehal in één, dat ook nog eens erg groot is. Van retro- tot nieuwe arcadekasten kom je nooit te kort aan een game om te spelen. Net zoals Blast Galaxy betaal je entree en kan je alle games binnenspelen.

  Pluspunten: Erg groot, verschillende soorten games en kan je er snacks en drinks halen.
  Minpunten: Je hebt ticket slots, je hebt max aantal tijd om te gamen. Wil je zes uur gamen, dan ben je toch wel 22,50 euro kwijt.

Of je nu een nostalgische gamer bent die op zoek is naar de charme van retro-arcades of een fan van de nieuwste gametitels, deze 10 arcadehallen hebben voor elk wat wils. Bezoek ze en beleef een geweldige tijd vol game-avonturen!

Wat is jullie favoriete arcadehal? Laat het ons weten in de comments!

Wil je meer arcadehallen bezoeken of zien welke bij jou in de buurt zitten? Klik dan hier.

Geschreven door Joëlla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.