Het aanbod in de bioscoop is regelmatig niet om naar huis te schrijven, grote blockbusters lijken nog steeds een beetje achter te blijven. Gelukkig zijn er ook “kleinere” releases die het waard zijn om op het grote witte doek te bekijken, wat de denken van Eternal Spring? Vanaf 26 januari draait deze internationaal bejubelde film in de bioscoop.

In het waargebeurde Eternal Spring draait het om een Chinese groep activisten die een gedurfd en tevens gevaarlijk plan uitvoeren om de Chinese staatstelevisie te hacken. In maart 2022 werd deze gebeurtenis werkelijkheid. En werd het televisiestation gekaapt door leden van de verboden spirituele groep Falun Gong. Waarom? Een politiek motief. De stad Changchun wordt vervolgens geteisterd door diverse politie-invallen. Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong (bekend van Justice League en Star Wars) werd onder andere gedwongen om te vluchten.

De trailer bekijk je hier:


Er lijken weinig overlevenden te zijn, Daxiong is gevlucht naar Noord-Amerika en een andere overlevende deelnemer woont nu in Seoul, Zuid-Korea. De film laat zien wat een ongekende moed de groep activisten heeft en hoe ze leefden onder een totalitaire heerschappij en hier tegen op durfden te staan. Geinspireerd door de cartoonkunst van Daxiong zie je een verhaal over verzet, ooggetuigenverslagen en de vastberadenheid om op te komen voor politieke en religieuze vrijheden. Ongeacht de dure prijs.

De film combineert 3D-animatie met live-action op een zeer bijzondere manier. Op diverse filmfestivals, waaronder het Krakow Film Festival, Human Rights Watch Film Festival, Hot Docs Canadian International Documentary Festival en het Movies that Matter Festival, was de film al een groot succes en heeft er toe geleid dat Eternal Spring maar liefst 13 awards won en door Canada voor drie categorieen is ingezonden voor de Oscars van 2023.

Vanaf 26 januari draait Eternal Spring in de filmtheaters en geschikt voor bezoekers van 12 jaar en ouder. Ga jij de bios bezoeken voor deze film?

© Reveal Films

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.