De aankondiging kwam uit het niets, maar CD Projekt RED heeft de allereerste singleplayer uitbreiding voor GWENT: The Witcher Card Game uitgebracht, genaamd GWENT: Rogue Mage. De game is een op zichzelf staande uitbreiding en kan dus zonder de basisgame GWENT worden gespeeld.

Voorheen stond het project bekend als Project golden Nekker en is dus nu plotseling uitgebracht. GWENT: Rogue Mage speelt zich honderden jaren af voor het bestaan van Geralt en andere Witchers. De Conjuction of Spheres heeft net plaatsgevonden en ervoor gezorgd dat het er hordes aan monsters de wereld zijn ingebracht. De mensheid heeft een kans nodig om terug te vechten en te overleven. In de game treden spelers in de voetstappen van de jonge en ambitieuze magiër Alzur en zijn metgezel Lily. Samen gaan zij op een gevaarlijke missie om een levend wapen te creëren dat de monsterdreiging voor eens en altijd moet uitroeien. Hierbij moeten zij zich een weg banen door gevaarlijke omgevingen, waar een hoop legendarische monsters ze staan op te wachten. Ze zullen zogenaamde mutagens moeten verzamelen, zodat ze hun experimenten kunnen voortzetten.

GWENT: Rogue of Mage is een roguelike game, gecombineerd met het creëren van kaartendecks en een snufje strategie. De gevechten zullen gespeeld worden zoals spelers gewend zijn vanuit GWENT: The Witcher Card Game. Uitdagen zullen moeten worden overkomen door slim gebruik te maken van krachtige spreuken en strijdmiddelen, die gerepresenteerd worden door een groot arsenaal van honderden kaarten. Uiteraard kunnen spelers deze kaarten upgraden en nog sterker maken, alsook op elkaar in laten spelen voor de meest krachtige combinaties. Gaandeweg zullen spelers legendarische schatten vrijspelen, achievements en kunnen ze de online leaderbords beklimmen. De moeilijkheidsgraag van game is daarnaast ook aan te passen, door middel van een hoop verschillende opties.

GWENT: Rogue Mage is nu verkrijgbaar voor PC (op zowel GOG als Steam) en mobiele apparaten (iOS en Android). Spelers kunnen kiezen uit twee varianten, waaronder een Deluxe versie bestaande uit de officiële soundtrack, drie alternatieve uiterlijken en een aantal digitale goodies.

Bekijk hier de lanceringstrailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.