Alle Sims spelers kennen denk ik de buurtbewoners zo onderhand wel. De familie Goth, Caliente en Pancake bijvoorbeeld. Tot nu toe woonde ze in de buurt en deden ze wat hun eigen ding zonder dat hier veel variatie of interactie in zat, maar daar komt nu verandering in!

De SimGurus zijn druk bezig geweest om de veranderingen die je Sims in je actieve huishouden doormaken als je met ze speelt ook door te voeren naar de Sims die in je buurt wonen (de huishoudens die dus niet actief zijn). Gezien het een grote aanpassing is, zijn ze van plan om je buurtbewoners langzaamaan steeds verder te verbeteren, maar vanaf nu is er in ieder geval al heel wat veranderd.

In deze eerste update zal het gaan om bekend zoals collega’s, vrienden, clubgenoten, mensen van de sportschool. Zolang je Sims er maar kennis mee hebben gemaakt. Deze Sims zullen zich nu ook wat meer levendig ontwikkelen, net als je eigen Sims dat doen. Daarvoor maken ze een splitsing tussen keuzes die je buren zelf maken, keuzes van je buren waar je Sim invloed op uit kan oefenen en een combinatie van beide. In de game zul je de keuze zien als een berichtje op je telefoon of zo’n bericht die je bijvoorbeeld ook krijgt als je op het werk een keuze moet maken. Je kunt dan vervolgens met je Sim invloed uitoefenen, maar als je liever wil dat er niets verandert geef je dit natuurlijk aan. Dan zullen je buren ook niets ondernemen. Als de keuze gemaakt is zal dit vanzelf gebeuren en hoef je dus niet meer tussen huishoudens te schakelen!

Nu wil je natuurlijk graag een voorbeeld van zo’n levensverandering. Een aantal voorbeelden van keuzes waar een keuze waar buren zelf op kunnen komen of waar je actieve Sims invloed op uit kunnen oefenen zijn het wisselen van baan, een gezin stichten of uitbreiden en versterken van een vriendschap. Dan zijn er ook nog keuzes waar je buren graag advies over willen. Daarbij kun je denken aan een promotie of een huwelijksaanzoek. Persoonlijk vind ik dit een beetje een vreemde optie, maar voorlopig zullen je buren nog niet uit zichzelf gaan trouwen. Dan zijn er nog dingen waar je actieve Sim actief invloed op uit kan oefenen. Zo kun je de relatie tussen twee Sims in positieve en negatieve zin be├»nvloeden, je kunt iemand motiveren om een relatie met iemand aan te gaan of te verbreken en ze motiveren om een baan te nemen.

Hierbij horen natuurlijk ook weer nieuwe aspiraties! Je Sims kunnen nu Neighborhood Confidante of Villainous Valentine (sorry, weet de Nederlandse vertaling niet) kiezen. Bij de eerste zullen je Sims zoveel mogelijk buren willen bevrienden en ze helpen bij het maken van keuzes in hun leven. Hier hoort ook een nieuwe eigenschap bij die je Sims kunnen verdienen, namelijk Confidante. Daarmee heb je meer kans op prettige gesprekken en dat is fijn natuurlijk. Bij de tweede aspiratie draait alles om het verbreken van relaties van gelukkige Sims. Daarmee verdien je de eigenschap Twisted Heart en deze zorgt ervoor dat alle verdrietige en beschaamde emoties sneller laat afnemen en het geeft ook nog eens een bonus als je voor een gemene interactie gaat.

Om gebruik te maken van de nieuwe update moet je natuurlijk allereerst je game even updaten. Je Sims moeten vervolgens ten minste een vriend buiten hun huishouden hebben en dan maar geduldig wachten. Afhankelijk van eigenschappen van je buren zullen ze vanzelf met een verzoek bij je komen. Als je liever zelf begint met beïnvloeden kun je dit bij de vriendelijke of gemene interacties terugvinden. In de toekomst zal het nog verder uitgebreid worden, waaronder met de mogelijkheid om de levens van alle buren (ook al ken je ze niet) te laten veranderen. Het brengt zeker weer leuke nieuwe gameplay mee die vanaf nu voor iedereen gratis beschikbaar is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.