20 jaar filmmagie, jazeker want het is zeker 20 jaar geleden dat Harry Potter in de bioscoop te zien was. Velen van ons waren toen nog jonge mensen in hun tienerjaren en verslonden de boeken natuurlijk voordat ze de films gingen kijken. Nu is er goed nieuws voor iedereen die de magische film nog eens op het grote doek willen beleven: Harry Potter en de Steen der Wijzen verschijnt namelijk opnieuw in de bioscoop!

Het eerste deel van de Harry Potter- reeks, de films hebben we het dan over, kwam in 2001 uit. Om precies te zijn op maandag 22 november 2001, alweer 20 jaar geleden. Om stil te staan bij dit magische jubileum draait de film tijdelijk opnieuw in de bioscoop en voor het eerst ook in 4K. Iedere Harry Potter- fan wil hier natuurlijk absoluut bij zijn.


In het eerste deel van Harry Potter maak je voor het eerst kennis met Harry die in de bezemkast bij zijn oom en tante woont. Op een dag (of eigenlijk meerdere dagen) krijgt hij een bijzondere brief die er voor zorgt dat het leven van Harry Potter voorgoed verandert. Harry is uitgenodigd door Album Perkamentus om naar de toverschool Zweinstein te gaan.

Het weekend van 26 en 27 november is Harry Potter en de Steen der Wijzen tijdelijk te zien in de bioscoop. (Her)beleef het begin van de magische filmreeks opnieuw, voor diegenen die de film nogmaals op magische wijze willen zien, maar ook voor diegenen die nieuw zijn in de wereld van Harry Potter.

De voorverkoop is al gestart, dus Accio vliegensvlug naar de website van jouw dichtstbijzijnde bioscoop en scoor meteen je kaartjes. Dit wil je als Harry Potter- fan absoluut niet missen!

© Copyright © 2021 Warner Bros. Pictures International Holland, All rights reserved.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.