Klaus Teuber, deze naam zal niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Wanneer we het over Catan hebben wordt er vaak volmondig beaamd dat ze dit bordspel absoluut wel kennen. De heer Teuber is namelijk de ontwerpen van dit wereldberoemde spel die in menig bordspellenkast toch zeker wel een plaatsje veroverd heeft. Echter Catan kent al vele uitbreidingen, maar nu wordt het populaire bordspel in een heus 3D jasje gestoken.

Een 3D-jasje? Jazeker! Geen platte, saaie stukken, maar een wereld die tot leven lijkt te komen. Een must voor de fan natuurlijk. De focus ligt op de details, zelfs ruilhavens zijn in een volwaardig, driedimensionaal jasje gestoken. De kaarten hebben nieuwe illustraties gekregen en het bouwen van wegen, dorpen stichten en steden neerzetten wordt nóg leuker!

Kun je je er nog geen beeld bij vormen? Aanschouw dan dit filmpje en geniet:

Uitgever 999 Games zegt zelf het volgende over de 3D-editie van Catan: “Catan 3D brengt het eiland van Catan tot leven als nooit tevoren. Het wereldberoemde gezelschapsspel is in deze versie van driedimensionale landtegels voorzien. Deze miniaturen zijn door Catan-bedenker Klaus Teuber zelf vormgegeven. Herbeleef deze klassieker nu in 3D!”

Wordt je nu absoluut helemaal enthousiast van een 3D-versie van Catan? Deze versie is echter wel bedoelt voor de die-hard fans. Waarom? Nou, het bordspel zal je zo’n 300 euro gaan kosten. Een flink bedrag, waar je toch wel een stuk of 10 andere mooie en leuke bordspellen voor kunt kopen. Voor wie echter houdt van een prachtig schouwspel en niet weg te slaan is voor een potje Catan is dit absoluut de aanschaf waard. Je speelt het spel met drie tot vier spelers vanaf 10 jaar en een potje duurt zo’n 60 minuten. De doos zelf zal ook een flinke inbreuk maken op je spellenkast, maar alle inhoud is absoluut netjes geordend en de doos is voorzien van een fijne inlay.

Zou jij 300 euro over hebben voor de 3D-editie van Catan? Hij is eventueel te koop via Bol.com

 © 999 Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.