Met open mond en verliefde ogen heb ik naar de aankondigingstrailer zitten kijken van De Sims 4 Landelijk Leven. Er was zoveel te zien waar volgens mij ontzettend veel spelers op hebben zitten wachten (inclusief ikzelf)! Hier lees je meer over het nieuwe uitbreidingspakket.

In het nieuwe uitbreidingspakket draait het allemaal om het landelijke boerderijleven wat zich zal afspelen in Henford-on-Bagley (Britser kan het bijna niet). Je Sims kunnen zich even fijn terugtrekken in deze hechte gemeenschap, waar zich overigens ook een zeer bekend gezicht heeft neergevlijd. Daarover straks meer. Is het boerderijleven wel zo rustig? Of moeten je Sims eigenlijk keihard aan het werk om alle dieren en gewassen te verzorgen.

In de aankondigingstrailer zien we de prachtige locaties van de nieuwe buurt Henford-on-Bagley waar een soort Pieter Konijn ons een tour lijkt te geven. Er is een prachtig park met wilde bloemen en een ruïne te zien, een landhuis met nog meer konijntjes, een waterbron waar in gezwommen wordt, het pittoreske dorp met een lokale braderie en pub en natuurlijk een hele hoop prachtige landelijke huizen met vooral veel grond eromheen om je gewassen te verbouwen en dieren te houden.

Er is behoorlijk wat nieuwe gameplay waar je jouw Sims in onder kunt dompelen. Allereerst is er dus de mogelijkheid om je eigen groente en fruit te telen (dat kon al), maar nu groeit het in de grond in plaats van in een plantenbak. Je lijkt nu echt individuele groentes te kunnen kweken in plaats van in een struikje. Vooral de pompoenen vind ik er echt super leuk uit zien. Zouden die dan ook met de feestdagen gedecoreerd kunnen worden? Naast gewassen kun je ook dieren houden. In de trailer zien we kippen, koeien (zelfs een regenboog koe…) en lama’s die zorgen voor eieren, melk en wol. Al deze producten kun je vervolgens verkopen op de braderie voor een lekker zakcentje. De mooiste gewassen of dieren kun je zelfs mee laten dingen in een wedstrijd.

Naast de gedomesticeerde dieren zijn er ook wilde dieren waar je een beroep op kunt doen. De konijnen en vogels zullen af en aan op je boerderij verschijnen als je het vertrouwen hebt gewonnen. Ze zullen je dan zelfs een handje helpen! De vos daarentegen… In de pauzes kun je lekker in je schommelstoel zitten en aan een borduurwerk beginnen. Borduren is een nieuwe vaardigheid waar je Sims zich in kunnen verdiepen. Maar als je liever gaat bijtanken met de buurtbewoners kun je naar Het Witte Paard, het lokale café. Daar zou je zomaar mevrouw Rimpelbil (Crumplebottom) tegen kunnen komen. Deze verbitterde oude vrouw begeeft zich al sinds jaar en dag tussen de andere Sims (sinds De Sims: Hot Date) en maakt nu eindelijk haar wederkeer. Zou ze hier dan eindelijk wat rust hebben gevonden?

Mocht je de boerderij liever even laten voor wat het is, dan kun je op avontuur gaan in het bos of lekker picknicken met het liefst natuurlijk je eigen of lokale producten. De omgeving ziet er in de trailer in ieder geval prachtig uit en ik denk dat ik mij daar dan ook snel laat neervlijen. De Sims 4: Landelijk Leven is vanaf 22 juli verkrijgbaar voor PC/MAC via Origin of Steam en voor PlayStation 4 en Xbox One en zal net als de andere uitbreidingspakketten weer € 39,99 kosten. Als je de game voor 2 september koopt krijg je er ook nog eens wat bonuscontent bij (zie einde van de trailer).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.