Het wordt weer griezelen geblazen! Tijdens het digitale Resident Evil Showcase-programma heeft Capcom belangrijke details onthuld over de aankomende survival horror-titel Resident Evil Village. Dit wordt het achtste hoofddeel in de genre-definiërende Resident Evil-franchise.

Capcom maakte tijdens de Showcase bekend dat Resident Evil Village vanaf 7 mei wereldwijd verkrijgbaar zal zijn op PlayStation 5, Xbox Series X|S en Steam. De game werd ook aangekondigd voor PlayStation 4 en Xbox One. Bezitters van de PlayStation 4-versie van Resident Evil Village kunnen de game gratis upgraden naar de digitale PlayStation 5-versie, terwijl de game Smart Delivery ondersteunt voor de Xbox Series X|S en Xbox One.

Resident Evil Village vervolgt het verhaal van Ethan Winters, dat begon in Resident Evil 7: Biohazard. Het volgende deel in de serie combineert de zenuwslopende actie met de kenmerkende survival horror-gameplay waar de Resident Evil-serie om bekendstaat.

Tijdens de uitgebreide gameplay-demonstratie, heeft het ontwikkelteam diverse nieuwe details onthuld, inclusief enkele features die teruggrijpen op populaire elementen uit eerdere Resident Evil-games. Hoofdrolspeler Ethan kan nu items kopen en verkopen, recepten kopen voor crafting, en wapens aanpassen bij een koopman genaamd “The Duke.” Met behulp van verzamelbare materialen kan Ethan kostbare consumables craften die hij goed kan gebruiken om de terreur van het stadje te overleven. Het gebruik van deze middelen vereist meer strategische planning en handig gebruik van een aangepast inventarissysteem met beperkte ruimte, zoals fans dat kennen uit eerdere delen.

De diverse vijanden die tijdens het digitale programma werden getoond zijn slechts enkele van de bedreigingen die spelers in Resident Evil Village zullen tegenkomen. Ethan krijgt te maken met vele bedreigingen, zoals de snel bewegende wezens die hem meedogenloos opjagen en Lady Dimitrescu’s mysterieuze dochters die kunnen transformeren in zwermen insecten. De gevarieerde tegenstanders in de game hebben elk hun eigen, kenmerkende manier van aanvallen, waardoor spelers steeds weer hun strategieën moeten wijzigen en snel moeten beslissen of ze willen aanvallen, blokkeren of vluchten om te overleven. Om tijd te winnen en ruimte te scheppen voor de volgende actie, kan Ethan nu ook een nieuwe kick-actie gebruiken.

PlayStation 5-bezitters die benieuwd zijn naar de game, kunnen een exclusief kijkje nemen in het kasteelgebied van Resident Evil Village met de Maiden-demo. Dit is een opzichzelfstaande ervaring die los staat van de hoofdgame, maar demonstreert wel de beelden en 3D-audio die spelers in de aankomende game kunnen verwachten. In deze demo moeten spelers als de Maiden hun hersenen gebruiken om te ontsnappen, aangezien ze geen mogelijkheden hebben om te vechten of zichzelf te verdedigen. Een andere, nieuwe demo voor alle platformen verschijnt komend voorjaar.

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Resident Evil-franchise, dat in maart 2021 van start gaat, kondigde Capcom aan dat Resident Evil Village toegang zal bieden tot een gratis multiplayer-ervaring, namelijk Resident Evil Re: Verse voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Spelers van PlayStation 5 en Xbox Series X|S hebben via backwards compatibility ook toegang tot deze game. Deze bedankbonus voor fans bevat opvallende, komische visuals en plaatst populaire Resident Evil-personages tegenover elkaar in deathmatch-gevechten voor vier tot zes spelers op iconische Resident Evil-locaties. Spelers kunnen kiezen uit een selectie van geliefde personages, elk met hun eigen unieke vaardigheden. Wanneer zo’n personage is verslagen, keert het terug als gemuteerd biowapen, zodat spelers wraak kunnen nemen op hun vijanden. Meer informatie over Resident Evil Re: Versewordt later gedeeld.

Pre-orders voor Resident Evil Village zijn nu van start gegaan, met opties voor digitale en fysieke Standard Editions, een digitale Deluxe Edition en een fysieke Collector’s Edition.

De complete Resident Evil Showcase is te zien op het officiële Resident Evil YouTube-kanaal.

Bekijk hier de trailer voor Resident Evil Village:

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.