Meow! Mijn innerlijke poezenhart slaakte een kreet van enthousiasme toen daar afgelopen zomer de aankondiging van Stray was. Welke kattenliefhebber wordt er nu niet enthousiast van een video-game waarin een rode kat de hoofdrol speelt en je ook nog eens de volledige controle hebt over hem / haar. Een droom die waarheid wordt in Stray, welke in 2021 verschijnt voor de consoles. Wat weten we tot nu toe over de game?

Stray dus, van de makers van Annapurna Interactive en ontwikkeld door het Franse BlueTwelve Studio, is een third-person kattenavontuur. Afgelopen zomer werden in een speciale PlayStation 5 presentatie de eerste beelden van deze fantastische game aangekondigd. Mijn nekharen natuurlijk meteen recht overeind, want Stray is mij als groot kattenliefhebber natuurlijk op het lijf geschreven.

De arme roodharige zwerfkat is helaas helemaal alleen, zonder familie om naar terug te keren. Maar deze kat is op een missie en dient een eeuwenoud mysterie te ontrafelen om te kunnen ontsnappen aan een lang vergeten stad. Het avontuur speelt zich af in een vervallen cyberstad vol met neonverlichte steegjes. Het geheel voelt een beetje louche aan. Niet de ideale omstandigheden voor een kat om in te vertoeven natuurlijk. Klim en klauter, dwaal en bekijk de omgeving. Verdedig je tegen bedreigingen die overal op de loer liggen op deze onaangename plek die bol staat van de mysteries en bewoond worden door droids en gevaarlijke wezens.

Je kunt je absoluut inleven in het leven van een kat, want je bekijkt de wereld door zijn / haar ogen. Net als een echte kat wil je alles ontdekken natuurlijk en alles uitproberen of je er op kunt klauteren en nieuwe inzichten kunt verkrijgen. Onderweg raakt het poezebeest bevriend met een kleine vliegende drone met de naam B12. Je staat er gelukkig niet meer alleen voor en samen proberen jullie een uitweg te vinden. Wellicht wel naar een lekker warm huisje waar je ongetwijfeld enorm vertroeteld zult worden. Één ding staat vast, Stray wordt één van mijn hoogtepunten om naar uit te kijken in 2021!

Hoewel een cyberwereld mij in de basis niet zozeer trekt maak ik absoluut een uitzondering voor Stray. Mede gezien het hoofdpersonage een kat is uiteraard en daar heb ik absoluut altijd oren naar. Ook al hebben we nog maar één eerste trailer gezien ziet de wereld waarin de game zich afspeelt en de setting er schitterend uit. Ik ben absoluut reuze benieuwd naar het verhaal.

Een exacte release-datum is helaas nog niet bekend, maar de verwachting is wel dat we midden 2021 de kat uit kunnen gaan hangen. De aanschaf van een PlayStation 5 wordt dan ook ineens een stuk aantrekkelijker. Hopelijk krijgen we binnenkort nog meer fijne beelden en gameplay te zien.  Voor kattenliefhebbers wordt dit absoluut een must om te spelen. Meow!

© Annapurna Interactive
© BlueTwelve Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.