Ik krijg het warm en koud tegelijk, want Planet Zoo komt met een DLC waar ik al heel lang op hoopte! Op 8 december krijgen we namelijk behoorlijk wat nieuws met de Planet Zoo Aquatic Pack!

Ja je ziet het goed! Koningspinguïns! Toch echt een van mijn favoriete dieren om naar te kijken en een die ik al een tijdje mis in Planet Zoo. Deze waggelende gevederde vrienden kunnen vanaf 8 december een onderkomen vinden in jouw dierentuin met alle benodigdheden van dien. In de trailer zie je al dat mensen de pinguïns door het glas kunnen bekijken terwijl ze door het water zwemmen, dus dat geeft weer veel ruimte voor creativiteit. Frontier maakte al bekend dat ze onderwater voederstations gingen toevoegen aan de update van 8 december en nu snap ik helemaal waarom. De pinguïns moeten natuurlijk lekker visjes eten. Naast deze dotjes worden er meer dieren aan de collectie toegevoegd, namelijk: de reuzenotter, de grijze zeehond, de Cuviers dwergkaaiman en de diamantrugschildpad. Ik ben nu al om. De trailer maar ook de eerste screenshots zien er super leuk uit en ik ben dan ook erg blij dat 8 december niet heel ver weg meer is.

Naast nieuwe dieren zullen er ook weer veel nieuwe items toegevoegd worden, zodat je je gasten helemaal kunt onderdompelen in een nieuwe omgeving. Meer dan 170 nieuwe items moeten je dierentuin helemaal in de aquatische sferen brengen. Ik zie in de trailer verder nog een prachtige waterval voorbij komen en dat belooft veel goeds, want die mag ik graag proberen te maken met de huidige items, maar ik krijg het soms nog niet helemaal voor elkaar. Wellicht dat dit pakket dan toch uitkomsten biedt! Ook zie je bezoekers over paden met een soort waterpatroon lopen en komen er allerlei sculpturen en wanddecoraties voorbij. Nieuwe flora mag natuurlijk ook niet ontbreken om al deze nieuwe diersoorten een prettig verblijf te kunnen geven (en het oog van de bezoeker wil ook wat). Als klap op de vuurpijl komt er een nieuw getimede scenario bij en wel in Oregon, USA. Spelers moeten daar werken met weinig ruimte en veel hoogteverschil. Verblijven moeten afgemaakt en je personeel goed geschoold om zo je park tot een succes te maken. 

Er komt op 8 december dus ook een gratis update met niet alleen die onderwater voederstations, maar ook Animal Talks, een nieuwe feature voor je dierentuin waar mensen uitleg krijgen over verschillende dieren door een zogenaamde educator. Op deze manier wordt de behoefte van de bezoeker om te leren over dieren nog meer bevredigd. Op de Instagrampost zien we een van deze nieuwe medewerkers in een mooie paarse polo bij een educatiezuil staan. Ik ben wel benieuwd of deze lieve mevrouw hier de hele dag blijft staan, of dat ze net als de andere medewerkers afwisselt met collega’s. Ook zo sneu anders. De temperatuur van het water kun je gaan reguleren, er zullen nieuwe paden en flora toegevoegd worden, er komt een management systeem voor je transport attracties. Ook zit er bij deze gratis update een nieuw getimed scenario die zich afspeelt in de rijstvelden van de Filipijnen om een prachtige dierentuin te vormen en bezoekers bewust te maken van natuurbehoud.

Kortom, genoeg nieuws voor alle spelers, ook zonder Aquatic Pack. Overall zal het welzijn van je dieren flink verbeteren, mits je zelf natuurlijk de boel goed runt! Het belooft veel nieuwe items, zoals altijd vijf nieuwe diersoorten, nieuwe flora, nieuwe paden, een grote gratis update voor iedereen. Planet Zoo wordt echt steeds beter en er wordt goed geluisterd naar de suggesties van de community om de game naar een hoger niveau te tillen. Kom maar door met dit nieuwe pakket, ik kan niet wachten! Volg Facebook, Instagram, Twitter en YouTube van Planet Zoo om de komende dagen steeds meer sneak peaks te krijgen en uiteraard kun je deze DLC toevoegen aan je Wishlist van Steam. Mocht je nog meer willen lezen over de nieuwe gratis update, check dan even de officiële Update pagina. De Planet Zoo Aquatic Pack is vanaf 8 december verkrijgbaar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.