2020, het was een bijzonder jaar welke we grotendeels thuis hebben doorgebracht. Netflix heeft ons aardig wat pareltjes voorgeschoteld en de highlights lichten we hier nog even voor je toe. Het ultieme materiaal om in de kerstvakantie nog even te bingen.

Het aanbod van Netflix is zo enorm dat je regelmatig door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn er een aantal hoogstandjes uit 2020 die je wel gezien moet hebben om met iedereen mee te kunnen praten. We sommen er een aantal voor je op.

1. Locke & Key
Een huis waarin vele magische sleutels liggen die leiden tot magische krachten en geheimen. Een uiterst spannend eerste seizoen van deze serie en een tweede seizoen is gelukkig al aangekondigd.

2. The Queen’s Gambit
Een jong meisje dat met schaken in aanraking komt in een weeshuis. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en zodoende leer je haar levensstijl kennen en haar weg naar roem in de door mannen gedomineerde schaakcompetities. De serie telt helaas maar zeven afleveringen, maar wij hadden absoluut meer willen zien van Beth.

3. Never Have I Ever
Wellicht mijn persoonlijke hoogtepunt van 2020. Ik heb stiekem in mijn eentje enorm hard gelachen en echt genoten van deze serie. Volg Devi tijdens haar tweede jaar op de middelbare school waarin ze er alles aan probeert te doen om “cool” te worden.  Met tien afleveringen van slechts een half uurtje per stuk vlieg je hier zo doorheen en zeker gezien je niet kunt stoppen met kijken en er ook nog eens een zeer aantrekkelijke man in het spel is. En…. er is een seizoen 2 aangekondigd, yes!!!

4. Unorthodox
Een aangrijpend verhaal over het Joodse meisje Esty. Ze groeit op in een chassidische gemeenschap en wil ontsnappen aan dit leven en dat doet ze, want ze vlucht naar Berlijn. Met slechts vier afleveringen ben je zo door de serie heen, maar het is zeker absoluut een serie die de moeite waard is om te kijken.

5. Eurovision Song Contest: The Story of Saga
Helaas kon de echte Eurovisie Songfestival dit jaar niet doorgaan, maar gelukkig was daar een film op Netflix! Je volgt de IJslandse band Saga

6. The Crown
Seizoen 4 verscheen dit jaar op Netflix van deze hitserie. In dit seizoen maakten we kennis met een piepjonge Diana. Het mooie is dat alle personages enorm lijken op de werkelijke Royals.

7. Compleet Ghibli aanbod
Jaaaaaa! Wat een feest was dit. Alle Studio Ghibli-films op Netflix. Van uiteraard Spirited Away tot aan Kiki’s Delivery Service en van My Neighbor Totoro tot aan Pom Poko. Stuk voor stuk heerlijke animatie-films om te kijken met het hele gezin.

8. La Casa De Papel
Uiteraard mag het 4e seizoen van deze enorm populaire Spaanse serie niet ontbreken. Nóg spannender dan ooit tevoren en we kunnen wederom alweer niet wachten op het volgende seizoen. Seizoen 5 wordt tevens het laatste seizoen van de serie bekend om de overval op de Spaanse munt.

9. Dare Me
Series gebaseerd op boeken doet het over het algemeen vrij goed. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Megan Abbott, ook bekend als de schrijfster van ´You´. Deze Thrillerdrama draait om cheerleaders en hun dagelijkse leven op een highschool. Die nieuwe coach zit de vriendschap van de leidsters van de Cheersquad behoorlijk in de weg.

10. De rest van Netflix, met o.a. Ru-Paul’s Drag Race deel 1 t/m 13 en spin-offs, The Walking Dead, Undercover, Into The Night, 13 geboden, Selena the Series, Perdida, Alias Grace, Dash & Lilly, Good Girls, How to Sell Drugs Online Fast, the Haunting of Hill House, Cursed en ga zo nog maar even een poosje door.

Uiteraard zijn er veel meer hoogtepunten verschenen in het afgelopen binge-jaar, het jaar waarin we ongetwijfeld meer series en films gekeken hebben dan ooit tevoren. In 2021 staat er wederom een hoop moois op stapel op Netflix. Op een mooi Netflix-jaar 2021!

© Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.