Met de komst van Red Dead Redemption 2, werd ook de online variant Red Dead Online gelanceerd. Goed nieuws voor spelers die graag ook de online-variant eens zouden willen spelen, Red Dead Online wordt namelijk vanaf 1 december een standalone-game, wat betekent dat je Red Dead Redemption 2 niet in je bezit hoeft te hebben om hiermee aan de slag te gaan. Dit maakt ontwikkelaar Rockstar Games bekend door middel van een persbericht.

Red Dead Online is een levendige wereld, die zich steeds verder ontwikkeld. De speler neemt verschillende unieke rollen aan en nemen deel aan talloze activiteiten, om zo hun eigen vogelvrije pad over de Amerikaanse frontier te bewandelen. De standalone-variant van de game zal verkrijgbaar zijn in de PlayStation Store, Microsoft Store, Rockstar Games Launcher, Epic Games Store en Steam. De game vereist tot 123GB schijfruimte en bevat tevens de optie om Red Dead Redemption 2: Story Mode te ontgrendelen (deze is echter apart verkrijgbaar).

Er zijn vijf unieke specialist rollen waar de speler uit kan kiezen, zoals Bounty Hunter, Naturalist, Trader en Collector. Deze rollen variëren van het aanhouden van criminelen, tot het onderhouden van je eigen Moonshine-distilleerderij. Voor elk wat wils dus. Daarnaast kunnen spelers in de verhaalgedreven co-opmissie A Land of Opportunities de weduwe Jessica LeClerk en haar rechterhand Horley helpen om wraak te nemen op de mannen die haar man hebben vermoord. Deze missie is speelbaar met twee tot vier spelers.

De online westerngame bevat ook een reeks competitieve modes, de Showdown Modes, waarin spelers en teams tegen elkaar strijden in klassieke vuurgevechten en wedstrijden. Denk hierbij aan het veroveren van grondgebied of voorraden.

Trek je er liever in je eentje op uit, dan zijn de Free Roam Missies wel wat voor jou. Dit is echter allemaal nog maar een fractie van wat er allemaal te beleven valt in de wereld van Red Dead Online.

De standalone-versie van Red Dead Online is vanaf 1 december beschikbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Uiteraard kunnen de PS4- en Xbox One-versies ook gespeeld worden op de nieuwe generatie consoles, via backward compatibility.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.