Het bestaande ecosysteem van Uplay en Ubisoft Club zullen worden opgefrist en uitgebreid, om uiteindelijk gecombineerd verder te gaan als Ubisoft Connect. Daar hoort natuurlijk een nieuwe universele interface bij, waarmee spelers van alle platformen in contact kunnen komen met in-game diensten, activiteiten en de community van Ubisoft. Ubisoft Connect is vanaf 29 oktober, wat gelijk samenvalt met de release van Watch Dogs Legion.

Met één druk op de knop is Ubisoft Connect te zien door een in-game overlay in de nieuwe en aankomende titels van Ubisoft. Het is gebaseerd op tien jaar aan ervaringen met het uitvoeren van Ubisofts online diensten op Windows PC via Uplay, evenals het Ubisoft Club-loyaliteitsprogramma dat tot nu toe 1,1 miljard beloningen aan spelers heeft uitgedeeld. Terwijl de pc-ervaring blijft verbeteren met extra diensten, stelt deze uitbreiding spelers in staat om, ongeacht het platform dat ze gebruiken, toegang te krijgen tot de in-game en sociale features van Ubisoft.

“Een decennium geleden was Ubisoft een van de eerste uitgevers die de ervaring van spelers verbeterde met het toevoegen van extra diensten en sociale features. We wilden hierop voortbouwen om Ubisofts visie van een wereldwijde gemeenschap te vervullen en deze voordelen aan al onze spelers te bieden”, aldus Charles Huteau, Creative Director bij Ubisoft.

Naast nieuwe spannende, tijdelijke community-uitdagingen, brengt de dienst een cross-game loyaliteitssysteem met zich mee, waarmee spelers een ongelimiteerd aantal eenheden verdienen om te besteden aan unieke beloningen, zoals wapens, outfits en meer. Het ligt dus in het verlengde van de beloningen die voorheen via Ubisoft Club te verdienen waren. 

Ubisoft Connect bevat ook een nieuwsfeed-interface die de activiteiten en prestaties van vrienden verzamelt. Daarnaast biedt een gloednieuwe Smart Intel-functie spelers speciale tips en video-aanbevelingen op basis van hun gameactiviteiten, vergelijkbaar met SAM van de mobiele applicatie Ubisoft Club. Elke speler heeft toegang tot gegevens over zijn persoonlijke statistieken en speelstijl om zich te blijven verbeteren of zich te vergelijken met vrienden via een verbeterd leaderboardsysteem.

 Er wordt met Ubisoft Connect ook een basis gelegd om games en diensten van Ubisoft op verschillende platformen te gebruiken en van cross-platform features een standaard te maken. Als onderdeel van deze visie gaat volledige cross-progressie op alle platformen en diensten beschikbaar zijn voor een selectie van de meest geanticipeerde titels, waaronder Assassin’s Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising en Riders Republic.

Om de lancering van Ubisoft Connect en het verbeterde loyaliteitsprogramma te vieren, worden  meer dan 1.000 legacy Ubisoft Club beloningen gratis vrijgemaakt voor alle spelers. Regelmatige updates voegen meer functies en beloningen toe om de ervaring van de spelers gaandeweg te verbeteren.

 Vanaf 29 oktober is Ubisoft Connect beschikbaar op de huidige platformen, waaronder Windows PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Uiteraard komt de dienst ook binnenkort naar de nieuwe generatie platformen, PlayStation 5 en Xbox Series X. 

Voor meer informatie over Ubisoft Connect, ga naar ubisoftconnect.com.

Bekijk hier de lanceringstrailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.