Wanneer je wel eens een bordspel speelt waarbij er dobbelstenen in het spel zijn kun je wel eens te maken hebben met een zogenaamde geluksfactor. Oftewel je krijgt een random aantal ogen op je dobbelsteen. In Lost in Random werkt het net zo: in de wereld van Random wordt de toekomst van elke burger bepaald door het gooien van een dobbelsteen. Een zeer interessant verhaal waar we natuurlijk meer over willen weten.

Lost in Random werd aangekondigd tijdens de EA Play Live in juni 2020. Een online event waarbij EA hun nieuwe releases uit de doeken deed en we konden zien wat we de komende tijd van de game-uitgever kunnen verwachten.

Als bordspel-liefhebber weet ik maar al te goed dat het gooien van de dobbelstenen niet beïnvloed kan worden. Heb je het geluk aan je zijde of juist totaal niet? Dat is waarom deze game mij zo enorm aansprak. Een interessant verhaal, met dobbelstenen in de hoofdrol, waar ik uiteraard meer over wil weten.

Lost in Random speelt zich af in Random, een duister koninkrijk waarbij het lot van de burgers bepaald wordt door het werpen van een dobbelsteen. Zeer random dus, waarbij je totaal geen invloed hebt op de uitkomst. Wordt je verslagen door je lot, omarm je chaos en laat je het in je voordeel werken? Je gaat op reis met hoofdpersonage Even en haar sidekick Dicey om je kansen te (ver)spelen en de vloek van Random te doorbreken.

De heerlijke trailer kun je hier bekijken:

Persoonlijk doet de trailer mij een beetje denken aan Coraline en Little Nightmares wat betreft tekenstijl. Wanneer dit het geval is dan heb je bij mij sowieso altijd al een streepje voor. Ik ben daarnaast echt reuze benieuwd of dit een lang avontuur gaat worden waarmee je wel de nodige uurtjes zoet bent. Ongetwijfeld zullen we de komende maanden meer gaan horen over dit heerlijke verhaal.

Get ready to roll met Lost in Random van het Zweedse Zoink. Nog wel even geduld, want dit gotische, sprookjesachtige actie-avontuur komt pas in 2021 uit. Je kunt de game dan spelen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC (via Origin en Steam).

© 2020 Electronic Arts Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.