Het is al wel een hele lange tijd geleden dat ik in Madame Tussauds ben geweest dat ik het in de categorie ‘vroeger’ moet gooien. Het leuke was dat je op de foto kon gaan met bekende Nederlanders en enkele internationale sterren. Inmiddels kan je ook op de foto met The Avangers en daarom zou je alleen al naar Madame Tussauds in Amsterdam moeten willen gaan!


Madame Tussauds krijgt in 1835 een vaste locatie in Londen, waarvoor ze eerst 33 jaar heeft rondgereisd met haar collectie wassenbeelden. In 1972 opent Madame Tussauds de deuren in Amsterdam waarbij het de eerste vestiging buiten Engeland is. In 1991 verhuisd Madame Tussaud naar de huidige locatie op de Dam in hartje centrum van Amsterdam.


Daar waar je in het echt misschien niet zo snel op een celebrity af durft te stappen mag je hier ongegeneerd foto’s maken tot je er bij neervalt. Ze klagen niet en hebben alle tijd voor je. Ook al zijn het wassen beelden, ze zijn net echt en zeker leuk om eens te bezoeken. Je kan voetballen met Messi, muziek maken met DJ Tiesto, zingen met Adele, wees zelf de Mona Lisa of over de catwalk lopen met Doutzen Kroes.


Terug naar de superhelden! Je kan op de foto met verschillende Avengers waaronder Iron Man, the suit in elk geval. Er zit geen Robert Downey Junior in (voor zover we weten!) Sta samen met Captain America in een verwoeste straat. Grom samen met de Hulk en ga op de foto met Thor! Wie weet lukt het jou om de hamer op te tillen. Er zijn ook wel eens gast wassenbeelden in het museum te vinden. Zo heeft Hawkeye het gebouw helaas alweer verlaten. De beelden van Loki en Antman zijn tot juli op reis, volgens huidige planning, ze komen dus wel weer terug.


Normaal is het een drukbezochte attractie waar je soms buiten in de wachtrij moet staan, dit duurt veelal niet langer dan 20 minuten. Snelle entree krijg je als je online je kaartjes koopt, dan kan je naar de Fast-Track- ingang. In principe is Madam Tussaud Amsterdam elke dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag is het geopend tot 20:00 uur en op zaterdag en zondag is het museum al vanaf 9:30 uur geopend. Tickets zijn al vanaf €18,50 online beschikbaar. Nog goedkoper ben je uit met een flexibel ticket voor €12,25, lees dan wel even de voorwaarden.

Meer informatie over Maddame Tussaud kan je vinden op de website of onderstaande socials:
Website: madametussauds.com
Instagram: MadameTussaudsAmsterdam
Facebook: MadameTussaudsAmsterdam
Twitter: TussaudsAms

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.