Op dit moment zitten we volop in De Sims 4-reeks. Dat betekend dat er al 3 series voor zijn gegaan. Maar welke van al deze 4 series is nu onze favoriet? Welke is jouw favoriet?

In principe hebben de meeste reeksen wel eenzelfde soort accessoires pakketten. De looks en mogelijkheden zijn in de loop der jaren wel meer veranderd, maar wat is nu onze favoriet?

Patricia: Toen De Sims 1 er was, vond ik die natuurlijk fantastisch, maar er was geen vergelijkingsmateriaal. Met de komst van De Sims 2 was dit mijn favoriet en zo heeft elke serie wel een favoriet iets, ondanks dat er zoveel vergelijkbare pakketten bij uit zijn gekomen, heb ik een twijfelgeval! In De Sims 2 kon je je eigen buurt inrichten, boompjes planten, kavels plaatsen enzovoorts. Dat vond ik wel heel leuk om ook nog eens te doen. In De Sims 3 vond ik juist de vrije en open wereld zo leuk.


Ook zaten er leuke accessoires pakketten bij De Sims 2 die ik erg leuk vond. Ik begon in De Sims 2 met downloads in mijn spel te plaatsen, dat is nog te zien op de screenshot (of eigenlijk een foto van mijn beeldscherm toen.. Vraag me niet waarom!) dat ik haren had gedownload om mijn Sims nog ‘mooier’ te kunnen maken. In De Sims 4 spreekt het me ook wel weer aan dat je van alles wat jouw Sims doen hiervan leren en vaardigheden kunnen groeien.

Alena: The Sims 1 is echt zo heerlijk om af en toe weer naar te kijken, wat zou ik dat graag weer een keer willen spelen! Toen 2 kwam was ik heel enthousiast, want er waren ineens zoveel mogelijkheden! Ze waren veel realistischer en je kon zoveel aanpassen, wat in 1 natuurlijk helemaal niet kon. Ik vond het ook leuk om downloads toe te voegen en om mega veel kleurenvariaties voor een trui  te hebben. Ik weet nog dat ik echt een afkeer had tot The Sims 3, wat waren die Sims lelijk! Doe mij dan maar liever die van The Sims 2. Toch ben ik ook voor The Sims 3 gezwicht en heb ik ook daar bijna alles van gekocht. De open wereld was enerzijds heel prettig, maar de laadtijden waren echt tenenkrommend op het laatst. Mijn favoriet is toch wel The Sims 4. Ik hoef geen open wereld, want dat scheelt toch wel heel veel laadtijd joh! Ik vind de wat meer toony Sims veel leuker dan die enge ‘realistische’ Sims van deel 3. Heel tof hoe Sims zich toch wel verschillend gedragen en ook hilarisch wat voor taferelen er soms in huis ontstaan tussen je Sims. Ja, 4 is zeker mijn favoriet.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.