Het blijft een beetje herhalen, maar De Sims-games zijn al 20 jaar in ons midden. We zijn toegekomen aan het vierde deel en wie weet zal er binnenkort de aankondiging komen van De Sims 5..

In elk geval willen we nu weten hoe lang wij, Alena & Patricia, al De Sims spelen.

Alena: Ik kan me nog goed herinneren dat mijn oudere neven en nichten De Sims speelden en dat ik geen geschikte computer thuis had. Elke keer dat ik bij ze was (een paar keer per jaar) kon ik dan eindelijk weer De Sims spelen. En toen kwam het moment dat ik zelf een PC had waar ik De Sims op kon spelen! Pfff ik heb me toch wat uurtjes gespeeld in die tijd. Laten we zeggen dat ik een jaar of 14 was toen ik alles zelf ook thuis had. Vanaf dat moment ben ik altijd blijven spelen, maar het voelt eigenlijk al veel langer.

Patricia: Ik speel al sinds de eerste dag dat De Sims uit is gekomen! Ik weet nog dat ik op een muziekzender (TMF volgens mij) een reclame voorbij kwam en dit sprak me zo erg aan dat ik dit spel meteen wilde spelen. Soms heb ik geen zin of geen inspiratie en speel ik een tijdje geen Sims, tot er een nieuwe uitbreiding komt die me heel erg aanspreekt.

In principe heb ik, op één accessoires pakket na van De Sims 2 (die kan ik van mijn schoonzusje lenen), heb ik mijn hele collectie compleet. Voordat ik met Female-Gamers was gestart stond ik op de releasedatum van een Sims uitbreiding al bij de lokale gameboer op de stoep om mijn nieuwe spel op te halen. De tijd leerde mij dat ik beter een dag later heen kon gaan, omdat de levering pas ‘ergens’ op de dag zou plaatsvinden, dat is nu wel anders!

Op een gegeven moment kreeg ik de spellen thuis gestuurd om te reviewen, waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben. Met de komst van De Sims 3 uit heb ik het eerste deel dus nog mooi in een hoesje op zolder liggen, gevolgd door de digitale codes die ik nu online heb verzameld. Ik speel dit dus al 20 jaar, dat is bijna de helft van mijn leven.

Hoe lang spelen jullie al De Sims?

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.