Het hoge woord is er eindelijk uit en Ghibli-fans zullen uitermate verheugd zijn met dit nieuws! Binnenkort kunnen we volop Ghibli-bingewatchen op Netflix. Dat is geen goed nieuws, dat is fantastisch nieuws! In de komende drie maanden worden er maar liefst 21 heerlijke films aan het aanbod toegevoegd. Is het al 1 februari?!

Wooww! De reis begint op 1 februari. Bekijk hier de Engelse aankondigingstrailer:

Voor het eerst wordt de catalogus van Studio Ghibli films ondertiteld in 28 talen en nagesynchroniseerd in maar liefst 20 talen. Producer Toshio Suzuki van Studio Ghibli heeft aangegeven naar hun fans te hebben geluisterd. Wat betekent dat er meer fans zaten te wachten om de films op Netflix te kijken. Aanvankelijk waren ze namelijk niet van plan het aanbod op streamingsdiensten aan te bieden. Suzuki hoopt dat streamers de wereld van Studio Ghibli zullen ontdekken door deze content toe te voegen aan het al immense Netflix-aanbod. De films zullen overal ter wereld beschikbaar zijn, behalve in Amerika, Canada en Japan.

Verlekker je alvast met de trailer van wellicht de beste, maar ook bekendste Ghibli-film en tevens Oscar-winnaar Spirited Away:

Extra fijn om te weten, aangezien ondergetekende ook een Ghibli-verzamelaar is, is dat een aantal van de films niet eerder in Nederland zijn verschenen. Althans niet op DVD met Nederlandse subtitles (bij Japanse films toch vrij essentieel). Denk hierbij aan onder andere Kiki’s Delivery Service en My Neighbor Totoro.

Het complete lijstje aan films die we kunnen verwachten:
February 1, 2020:
Castle in the Sky (1986)
My Neighbor Totoro (1988)
Kiki’s Delivery Service (1989)
Only Yesterday (1991)
Porco Rosso (1992)
Ocean Waves (1993)
Tales From Earthsea (2006)

March 1, 2020:
Nausicaä Of The Valley Of The Wind (1984)
Princess Mononoke (1997)
My Neighbors The Yamadas (1999)
Spirited Away (2001)
The Cat Returns (2002)
Arrietty (2010)
The Tale Of The Princess Kaguya (2013)

April 1, 2020:
Pom Poko (1994)
Whisper Of The Heart (1995)
Howl’s Moving Castle (2004)
Ponyo On The Cliff By The Sea (2008)
From Up On Poppy Hill (2011)
The Wind Rises (2013)
When Marnie Was There (2014)

Laat het Studio Ghibli- bingewatchen maar beginnen!

Wat is jullie favoriete Ghibli-film?

© Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.