De grote baas van de Franse gamestudio Quantic Dream, David Cage, heeft via Twitter laten weten dit jaar vele verrassingen in petto te hebben voor fans. Zou het iets te maken hebben met hun meest recente game Detroit: Become Human, dat in 2018 is uitgekomen en goed ontvangen werd?

David Cage geeft in zijn verlate nieuwjaarstweet aan dat 2019 een fantastisch jaar was voor Quantic Dream en dat 2020 zelfs nog spannender gaat worden. De studio zou namelijk een hoop verrassingen in petto hebben voor de fans. Cage hint in zijn Tweet overduidelijk op Detroit: Become Human. Hij sluit zijn Tweet namelijk af met de woorden “be deviant!”, in combinatie van een afbeelding van Markus, één van de hoofdpersonages uit de game.

Detroit: Become Human is in 2018 uitgekomen voor PlayStation 4, toen nog als exclusive. Echter, vorig jaar is de game ook gelanceerd voor de PC. De game speelt zich af in Detroit, in 2038. Technologie heeft het punt bereikt dat mensen en androids bijna niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Deze androids spreken, bewegen en gedragen zich namelijk net zoals mensen, alleen zijn zij ontworpen om de mensheid te dienen. In de game zul je te maken krijgen met morele dilemma’s en is er met duizenden keuzes een hoop aantal verschillende eindes te bereiken.

Het is inmiddels de vijfde game die de Franse gamestudio heeft uitgebracht, sinds 1999. Quantic Dream richt zich vooral op het maken van filmische games, waarbij de nadruk wordt gelegd op een emotionele, interactieve manier van storytelling. Elke keuze die je maakt, heeft invloed op het verloop van het verhaal en op de personages. Andere bekende games van de studio zijn Heavy Rain en Beyond: Two Souls.

Op deze Tweet na, van David Cage, is het echter nog onbekend wat de precieze verrassingen van Quantic Dream gaan zijn en of het daadwerkelijk Detroit: Become Human betreft. Wie weet probeert Quantic Dreams ons wel op het verkeerde been te zetten en zijn ze stiekem met een geheel nieuwe game bezig? We gaan het zien.

Het filmische Detroit: Become Human is met de release erg goed ontvangen en is door onze JennyD beoordeeld met een prachtige 8.5.

© QUANTIC DREAM

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.