Het is zondag, dus dag 5 van de 30 Days Pokémon Challenge. Tijdens deze challenge heb ik ook een paar leuke tekenen opdrachten erbij zitten. En wat is het nou leuk om te starten met een Pokémon uit de eerste generatie te tekenen. Doe je mee?

De serie waar het allemaal begonnen en waarin Ash Ketchum samen met zijn Pikachu zijn reis begon. De eerste generatie is Kanto. Games als Pokémon Red en Blue en Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! zijn hierop gebaseerd. Deze generatie kent maar liefst 151 Pokémon. Bijzondere, enge, schattige en mooie Pokémon. En uit deze aantal ga ik een Pokémon tekenen. En om mezelf uitdagend te houden (en misschien voor jou ook) heb ik een aantal spelregels opgesteld.

Spelregels:

  • Kies 1 uit de eerste generatie 151 Pokémon
  • Teken daarnaast ook een achtergrond waar de Pokémon zich bevind

Tip: Ben je in het bezit van Pokémon kaarten? Pak een kaart die je makkelijk na kan tekenen.

Ik houd het vandaag simpel. Maar de volgende challenges wordt het ietsjes moeilijker. Voor deze dag 5 challenge kies ik voor de Pokémon Paras, een paddenstoel Pokémon. Op zijn rug groeien twee paddenstoelen die ook wel tochukaso worden genoemd. Deze absorberen de voedingstoffen van Paras.

Welke eerste generatie Pokémon ga jij tekenen? 

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.