We zijn over de helft van de 30 Days Pokémon challenge. Hou vol! Op dag 16 van de challenge geef ik antwoord op de vraag: Wat is mijn favoriete Legendary Pokémon?

Eerst een korte uitleg wat een Legendary is. Dit is een groep Pokémon die extreem zeldzaam en krachtig zijn. Vaak komen deze Legendaries voor in legendes en mythes in de Pokémon World. Je hebt ook Mythical Pokémon. Deze zijn ook wel Legendary gerelateerd maar vallen in een ander categorie. Deze Pokémon kan je alleen vangen tijdens event-exclusive. Zowel Legendary als Mythical kunnen maar 1 keer gevangen worden in een spel. In totaal zijn er 49 Legendary Pokémon in de Pokémon World. En elk generatie bevat minimaal 2 legendaries. 

Ik heb in totaal 2 legendarische Pokémon die mijn favoriet zijn. Ik heb er wel meer dan deze wil ik graag toelichten waarom.
De eerste is Ho-Oh, een feniks Pokémon en Legendary uit generatie 2 (Pokémon Gold & Silver). Deze Pokémon past perfect bij verhaallijn dat zich afspeelt in het oude Kyoto in Japan. Men zegt dat wanneer je deze Pokémon ziet, hij of zij altijd gelukkig is. 

En mijn tweede is Cosmog. In de Alola generatie (Sun & Moon) speelt Cosmog legendarische Pokémon. In de animatieserie wordt deze Pokémon opgevoed en verborgen in de tas van Lillie. Ash en zijn vrienden proberen erachter te komen waarom Cosmog hier is. Lillie noemt hem Nebby. Inmiddels zijn er talloze memes verschenen dat Nebby in de tas moet blijven zitten. Ik vind dit misschien wel een van de leukste en grappigste legendarische Pokémon in de serie.

Wat is jouw favoriete Legendary Pokémon?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.