Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is inmiddels al een tijdje uit, maar wordt nog steeds voorzien van updates. Het laatste seizoen van, inmiddels, het vierde jaar van de game is genaamd Operation Shifting Tides en introduceert nieuwe content. Zo zijn er een nieuwe aanvaller en verdediger geïntroduceerd; Kali uit India en Wamai uit Kenia. Ze zullen worden toegevoegd als nieuwe Operators in de game en maken deel uit van de speciale interventiegroep NIGHTHAVEN. Daarnaast is van de map Theme Park een nieuw ontworpen versie uitgebracht. Dat belooft veel speelplezier!

Aanvaller Kali is uitgerust met een CSRX 300 scherpschuttersgeweer, dat nieuw is in het wapenarsenaal van de game. Met dit krachtige wapens kun je met één schot barricades en luiken breken, en is één schot voldoende om je tegenstander neer te halen. Kali beschikt uiteraard ook over een gadget; onder de loop van de CSRX 300 is namelijk de LV Explosive Lance te vinden. Deze gadget heeft de mogelijkheid alle vijandige gadgets te vernietigen aan beide kanten van een breekbare of verstevigde oppervlakte.

Verdediger Wamai (een van de beste agenten van Kali) rust zich graag uit met wapens als de Aaug A2 of MP5K. Hierdoor is hij de eerste verdediger die een aanvalsgeweer met zich meedraagt. De gadget van Wamai, het Mag-NET Systeem, trekt vijandelijke projectielen aan en laat ze afgaan op een locatie van de door hem geplaatste Mag-NET. Wamai kan hierdoor granaten en andere projectielen nutteloos maken of zelfs tegen hun gebruikers laten keren.

De twee nieuwe Operators is niet de enige nieuwe content die Operation Shifting Tides met zich meebrengt. Er is namelijk een nieuwe variant van de map Theme Park ontworpen. In deze versie ontbreekt het hele spoorplatform en zijn de oost- en westkant van de map dichter bij elkaar gebracht. Nieuw in deze map zijn ook de Troonzaal en Wapenopslag, die de Waterspuwer en het Griezelige Restaurant vervangen. De nieuwe hoofdingang van de map is de Gongkamer; voorheen was dit de Arcade-ingang, maar deze is geblokkeerd in de nieuwe versie.

Andere updates die het nieuwe seizoen met zich meebrengen zijn:

  • Een vernieuwd penetratiesysteem, waarbij kogels nu door ledematen heengaan.
  • Je zult nu een knop moeten indrukken om te stoppen met abseilen; dit zou ongewenste acties voorkomen.
  • Verlaging van prijzen van verschillende Operators (Hibana, Echo, Dokkaebi, Vigil, Zofia, Nomad en Kaid).

De Test Server van Operation Shifting Tides is live gegaan op maandag 11 november en is uitsluitend beschikbaar op PC.

Bekijk hier de gameplay trailer:

© UBISOFT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.