Games met katten in de hoofdrol of bijrol, wie wordt daar nog niet enthousiast van? Aangezien ondergetekende dol is op katten hebben games met deze dieren bij mij altijd een streepje voor. Mineko’s Night Market leent zich daar uitstekend voor. Miauw!

Mineko’s Night Market is ontwikkeld door Meowza Games. ofwel Brent “Meowza” Kobayashi. De Canadese game-artiest is een takoyaki lover en tevens de eigenaar van Meowza Games. De verhalende avonturengame / handelaarssimulatie gaat over handwerk, eetwerk en kattenwerk. Het nieuwsgierige meisje Mineko is pas geleden verhuisd naar het bijgelovige, Japan-achtige eiland aan de voet van de berg Fugu. Het zijn roerige tijden op het eiland waarvan de inwoners de zonnekat Abe aanbidden. Deze zonnekat zou de afgelopen dagen al meerdere keren gezien zijn door bewoners, wat voor de bevolking een compleet raadsel is. Dit raadsel dient natuurlijk opgelost te worden.

Bekijk de uber-duper-cute teaser trailer onderstaand en wordt verliefd op de game.

Animal Crossing hoor ik je zeggen? Jazeker! Deze game is geïnspireerd door deze kaskraker maar legt nét iets meer de klemtoon op het verhaal, knutselen en verkennen.
Het is een ode aan de Japanse cultuur met een hartverwarmend verhaal over vriendschap, traditie en een hele, hele, hele hoop katten. Miauw! Knutsel middelen tot vreemde items en verkoop ze op je marktstalletje, speel verschillende mini-games, koop unieke cadeautjes en collectibles en ontdek de mysteries van het stadje. Het belooft een heerlijk avontuur te worden in een omgeving vol pussy-cats!

Mineko’s Night Market is al een aardige tijd in ontwikkeling en de release stond aanvankelijk gepland voor begin 2019. Helaas is er tot op heden nog vrij weinig bekend over een release-datum. Op Steam en in de Humble Store is het mogelijk om de game alvast op je wishlist te zetten.

Voor iedere cat-lady sowieso een game om naar uit te kijken! Hopelijk kunnen we je binnenkort meer vertellen over Meowza’s Mineko’s Night Market. Miauw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.