De maandelijkse serie Into the Dark is eindelijk in Nederland te zien via Horrify. De eerste aflevering The Body is nu te zien, uiteraard heb ik hem ook al bekeken. Voor onze lezers hebben we nog een leuke win-actie.

Horror via Horrify
Als horrorfan heb je vast en zeker al gehoord over Horrify. De streaming dienst gevuld met horrorfilms en series. Persoonlijk word ik heel erg blij van de klassiekers Nosferatu en Night of the Living Dead die te vinden zijn in de Horrify app. Groei in filmtechnieken te zien vind ik fascinerend. Als kind las ik vroeger graag de boeken van Kippenvel en keek ik de serie Are you afraid of the dark. In mijn tienerjaren verruilde ik de kippenvel boeken voor Stephen King boeken en films. Al snel had ik ook het prachtige werk van Edgar Allan Poe gevonden. Een app als Horrify past dan ook helemaal in mijn straatje.

Smaak of wansmaak?
Het is best persoonlijk of je een horrorfilm nu wel of niet goed vind. Waar de een geniet van een slasher film kan een ander daar helemaal niets mee. Zelf geniet ik van een horrorfilm als er een goed verhaal achter zit, ik verrast word en er (sorry) gruwelijke moorden in voorkomen. De Horrify streamingdienst heeft genoeg aanbod voor de horrorfan. Er zijn veel klassiekers te vinden maar ook een eigen film in productie genomen. Daarnaast is de serie Into the Dark, geproduceerd door Blumhouse Productions, ook te vinden in de Horrify app. Blumhouse Productions is het productiebedrijf van Jason Blum. Hij is bekend van de filmsreeks Paranormal Activity, The Purge en Insidious. Een man die naar mijn idee wel weet waar een horrorfan van smult.

Into the Dark serie
Helaas is alleen nog maar de eerste aflevering van Into the Dark te bekijken op Horrify. Iedere maand verschijnt er een aflevering die ongeveer 1,5 uur duurt. Alle afleveringen hebben een feestdag of bijzondere datum als thema. De serie begint met de aflevering; The Body en heeft als thema Halloween. Dat is toch wel een toepasselijk begin voor een horrorserie. Iedere aflevering is geregisseerd door een andere regisseur. Ook de verhalen hebben allemaal hun eigen schrijver. Zo krijg je een horrorserie met veel verschillende stijlen. Daarbij ook een grotere kans dat er een aflevering tussen zit die echt helemaal in jouw straatje past. Het leuke aan dit concept vind ik ook dat zo nieuwe schrijvers en regisseurs een kans krijgen om hun creativiteit en talent te tonen aan wat groter publiek. Helaas voor mij is het nu niet mogelijk om de hele serie te bingen. Maar aan de andere kant is het zo ook wel heel bijzonder om echt te wachten tot een feestdag. De volgende aflevering komt eind november online en zal als thema Thanksgiving hebben. Ik verheug me er nu al op om te zien hoe de in mijn ogen verschrikkelijkste feestdag ooit, Valentijnsdag, omgetoverd word tot horrordag!

Into the Dark – The Body
De eerste aflevering is dus The Body met een Halloween thema. Het verhaal klinkt een beetje komisch naast gruwelijk. Een professionele huurmoordenaar, gespeeld door Tom Bateman, vermoordt in opdracht een beroemd persoon. Hij wikkelt het lijk in heel veel folie, terwijl hij het lijk rond sleept beland hij op een feestje. Daar heeft hij eigenlijk helemaal geen tijd voor en ook geen zin in maar noodgedwongen zit hij opgescheept met 3 feestgangers. Op het feestje leert hij ook een mysterieuze vrouw in Marie-Antoinette kostuum, gespeeld door Rebecca Rittenhouse, kennen die hem lijkt te begrijpen. Zij blijft hem bijstaan in alle gruwelijkheden en ziet in hem een leermeester. Een van de feestgangers is Ray Santiago o.a. bekend van Ash v.s. Evil Dead. Zijn soms wat sullige acteerwerk komt ook in deze rol weer goed naar voren en werkt goed bij zijn karakter. In deze aflevering zijn er hier en daar wat verrassende elementen en krijg je ook hack ’n slash werk te zien om van te gruwelen.

Horrify
Ben je nu ook benieuwd naar de Horrify app? Al onze lezers kunnen alvast een maand lang gratis genieten van het Horrify abonnement via deze link. Kies in het drop down menu onze naam om zo kans te maken op een jaarabonnement van Horrify. Onder de aanmelders worden 3 winnaars gekozen die een gratis jaarabonnement t.w.v. €69.95 op Horrify krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.