Fun fact: Als er één spel is voor de Nintendo DS die ik standaard op rommelmarkten en in kringloopwinkels vaak tegenkom is het wel Dr. Kawashima’s Brain Training. Het hersenkraker-spelletje krijgt een upgrade en wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch in 2020.

Het jaar 2020 kan niet beter beginnen, want we gooien er meteen een nieuwe Dr. Kawashima’s Brain Training tegen aan om vanaf 3 januari je hersenen weer te kunnen trainen na al het overmatig alcohol-gebruik rondom de feestdagen. Begin meteen met de dagelijkse test om te kijken hoe oud jouw brein is. Vanaf dat moment kan het alleen maar beter gaan…

De aankondigingstrailer kun je hier bekijken:

Uiteraard zijn er vele bekende oefeningen om je hersenen op de proef te stellen, maar Nintendo zou Dr. Kawashima niet naar de Nintendo Switch brengen als er niet ook een aantal extra’s aan toegevoegd zijn. Nieuwe oefeningen (iets met plaatjes en kleur) en zelfs het gebruik van de infrarood-bewegingscamera op de Joy-Con steken Brain Training in een modern jasje.

Op de Nintendo Switch wordt het nét even meer een feestje om met Dr. Kawashima de training aan te gaan. De grote variëteit aan oefeningen en tests  speel je op diverse manieren: dan horizontaal, dan verticaal, en dan weer met een stylus. Oefeningen die de revue passeren zijn o.a. Woorden maken, Fotografisch Geheugen en Steen, papier, schaar.

Extra leuk (en misschien stiekem wel het leukste) aan deze nieuwe versie is dat je samen met vrienden en familie-leden kunt trainen. Daag ze dus vooral uit in o,a, vogels tellen en blokken tellen. Mocht je hier niet genoeg aan hebben dan is het mogelijk om je brein te testen en hier een leeftijd aan te hangen en zo de strijd aan te gaan met familie en vrienden. Excuses voor een training zijn passé, want wanneer je een alarm in stelt geeft je Nintendo Switch een waarschuwing wanneer het de hoogste tijd is – zelfs in slaapstand! Na de test is het zelfs mogelijk om je resultaten via mail te delen met anderen. Superhip!

Kawasaki Brain Training

Voor nog meer competitie omtrent je brein is het in de toekomst mogelijk dat er wereldkampioenschappen Brain Training worden gehouden, maar daarover later meer….

Zit jij te wachten op de komst van Dr. Kawashima’s Brain Training naar de Nintendo Switch?

© Nintendo
©2019 Tohoku University / Nintendo Co., Ltd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.