Het is zover, het is zover! Het heeft even mogen duren, maar na veel teasers is er dan nu eindelijk een officiële releasedatum vrijgegeven voor The Last of Us Part II! De game zal op 21 februari 2020 verschijnen, exclusief voor de PlayStation 4.

Neil Druckmann, regisseur van The Last of Us II, maakte de releasedatum bekend tijdens Sony’s State of Play, inclusief begeleidende releasetrailer.

Vijf jaar geleden ging het team van Naughty Dog aan de slag met The Last of Us Part II. Druckmann vertelt in zijn blogpost dat het moeilijk te omschrijven is wat voor enorme druk zij voelden, na het succes van de eerste game. Hij is ervan bewust dat de fans enorm veel liefde hebben voor de wereld van de game en de personages – vooral Joel en Ellie. Daarom heeft het jaren geduurd om uiteindelijk The Last of Us Part II te produceren, waarbij de personages tot hun recht komen en om teleurstellingen te voorkomen.

De kern van de game draait vooral om de volgende vraag: hoe ver zou jij gaan voor gerechtigheid? Het is een emotioneel verhaal, met complexe thema’s die perfect passen in de wereld van The Last of Us. Druckmann realiseerde zich al snel dat ze met The Last of Us Part II de meest ambitieuze en lange game ooit aan het produceren waren, in de 35 jaar dat Naughty Dog bestaat. Om een verhaal als deze te kunnen vertellen was het wel nodig om een enorme game te maken. Wat we in de releasetrailer te zien krijgen, is nog maar het topje van de ijsberg, wat het verhaal van The Last of Us Part II betreft.

Uiteraard is de nieuwe game nu al te pre-orderen en zijn er meerdere smaken waar je uit kunt kiezen: Standard Edition, Special Edition, Collector’s Edition, Digital Deluxe Edition, en een Ellie Edition. Voor alsnog zijn alleen de Amerikaanse prijzen nog bekend.

Standard Edition ($59,99)

Special Edition ($79,99)

Collector’s Edition (€169,99)

Digital Deluxe Edition ($69,99)

Ellie Edition ($229,99)

Elke speler die een pre-order plaatst via de PlayStation Store, ongeacht welke variant, ontvangt direct een The Last of Us Part II PlayStation Network avatar waarin Ellie’s tatoeage te zien is. Elke pre-order zal ook twee in-game voordelen beschikbaar stellen:

  • Ammo Capacity Upgrade: hiermee wordt Ellie’s pistool gelijk geüpgraded en zul je meer kogels mee kunnen dragen.
  • Crafting Training Manual: hiermee krijg je gelijk toegang tot nieuwe crafting recepten en upgrades.

Heb je The Last of Us nog nooit gespeeld en ben je in bezit van een PlayStation 4 met PlayStation Plus abonnement? Dan kan je de game vanaf oktober (tot 4 november) gratis downloaden in de PlayStation Store.

©SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT / NAUGHTY DOG

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.