Disney presents: maar liefst twee legenden die terugkeuren naar de game-consoles! Iedere, laten we het zeggen, dertiger, of eigenlijk eighties kid kent ze vast nog wel: Aladdin en The Lion King die je plat speelde op bijvoorbeeld je Super Nintendo of wellicht Gamecube? Ondergetekende in ieder geval wel en dan hebben we een exciting nieuwtje voor je: ze worden opnieuw uitgebracht en ook nog eens voor diverse consoles!

Na een jaar of 25 (ja, zo lang is het alweer geleden) zijn zowel the Liong King als Aladdin geremastered voor een geheel nieuw publiek, maar stiekem natuurlijk ook voor een ieder die deze games als ware nostalgie ervaart.

Nostalgie oproepen en games remasteren is hip, zo zijn eerder al door hetzelfde team de Mega Man Collection en Street Fighter 30th Anniversary Collection op de markt gebracht.

Hoe dat er uit ziet? Nou zo dus:

Aangezien het hier om remasters gaat kunnen we natuurlijk beide games ge-upgrade verwachten. Zo zijn beide spellen dusdanig verbeterd (1080p) zodat ze zelfs op de meest moderne HD-tv’s weer mooi speelbaar zijn. Beeldverhouding en randen kun je naar wens verstellen en dankzij de aangepaste filteropties kun je de nostalgie van de klassieke CRT-tv’s en andere populaire schermtypen naar voren halen.

Er is natuurlijk meer: zo is het mogelijk om via verschillende versies die van zowel Aladdin als the Liong King zijn uitgebracht te spelen, dus zowel de console- als handheld- versies. Maak je op voor een gloednieuwe “Final Cut” in Aladdin welke exclusief voor deze bundel is ontwikkelt. Andere extra opties voor deze remaster zijn onder meer het terugspoelen in de games, een interactieve Watch Mode en de Save-functie. Dit was er allemaal niet in de jaren 90, waardoor het uitspelen ook bijna onmogelijk was. Nu wordt dat een stuk makkelijker gemaakt, zodat het toegankelijker is voor een jonger publiek.

Wanneer je dieper op de materie in wilt gaan is er een heuse museumfunctie aanwezig waarin je een kijkje achter de schermen krijgt door middel van video-interviews en honderden concept- en marketing- afbeeldingen.

En, en, en…. het belangrijkste wellicht nog: beide volledige soundtracks zijn te beluisteren in meegeleverde muziekspelers. Muzikaal hebben we dus bij voorbaat al niets te klagen.

Voor ondergetekende is alles wat Disney en dan met name in combinatie met The Lion King genoemd wordt of ademt al een must-have. Deze collectie komt dan ook zeker op het verlanglijstje terecht om vervlogen tijden weer opnieuw te kunnen bleven. De vraag is nu: blijft het bij deze twee of kunnen we nog meer classics verwachten de komende tijd? Vanaf 1 november kun je op zowel Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One genieten van beide Disney-games in één bundel.

© Nighthawk Interactive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.