De Collection of Mana uitgespeeld of vroeger al grijsgespeeld en toe aan een nieuwe toevoeging van de serie? Maak dan je borst maar nat, want er is een opvolger aangekondigd: Trials of Mana! Een flinke portie geduld is nodig, want helaas verschijnt de game pas in 2020.
Oké, bovenstaande is niet helemaal correct, want de game is beschikbaar geweest in 1995 en ging destijds schuil onder de naar Seiken Densetsu 3. Echter is deze alleen officieel uitgebracht in Japan. Nu wordt de grote oversteek gemaakt naar het Europese vasteland en kunnen we nu ook hier officieel met de game aan de slag, plus ook nog eens in HD. Wat wil je nog meer?

Toen de wereld gehuld was in duisternis trok de godin van Mana het zwaard van Mana om de acht monsters van vernietiging, genaamd Benevodons te verslaan. Deze acht afschuwelijke monsters sloot ze op in acht Manastenen en daarmee wist ze het rijk van de ondergang te redden. Omdat de godin uitgeput was van het herbouwen van de wereld veranderde ze zichzelf in een boom en viel in een diepe slaap voor vele, vele jaren.  De duistere krachten waren echter vastberaden om de Benevodons te bevrijden zodat ze over de wereld konden heersen. Zo begon een verschrikkelijke oorlog om de macht over de wereld te kunnen grijpen en van het altijd zo vredige en mooie koninkrijk was niets meer over. Mana begon te verdwijnen en de Manaboom begon te verwelken…

Het is de start van een fantastische Japanse RPG en ook voor de spelers die de game destijds wel hebben gespeeld zullen zij ongetwijfeld ook omver geblazen worden door de HD-remake, mede doordat Trials of Mana volledig opnieuw opgebouwd is met moderne 3D-graphics. Daarnaast kun je in party organiseren met zijn 3-en waarbij je de keuze hebt uit 6 unieke karakters waarbij geldt dat verschillende combinaties verschillende verhaallijnen onthullen. Last but not least zijn er volledig nieuwe systemen voor gevechten, levellen en vaardigheden.

Ook zo reuze nieuwsgierig naar hoe dat er ongeveer uit gaat zien? Gelukkig zijn er al beelden bekend en de adembenemende trailer van de RPG kun je hier bekijken:

Ook al zijn we reuze benieuwd, het duurt helaas tot 2020 voordat we Trials of Mana op de Nintendo Switch kunnen spelen. De komende tijd worden we door Nintendo ongetwijfeld getrakteerd op nieuwe wapenfeiten van de game.

© SQUARE ENIX CO., LTD. All Rights Reserved.
TRIALS OF MANA is a registered trademark or trademark of Square Enix Co., Ltd. SQUARE ENIX
and the SQUARE ENIX logo are registered trademarks or trademarks of Square Enix Holdings
Co., Ltd. All other trademarks are the property of their respective owners.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.