De wekker. Je houd of haat hem. Ik ben zo’n iemand die helaas mijn wekker haat. In samenwerking met Ditverzinjeniet.nl mag ik de klassieke Game Boy Wekker met herkenbaar geluid testen. Mijn eerste reachtie toen de wekker af ging? Driemaal raden… haha.

Altijd een gevecht de ochtend op een doordeweekse dag. De vervelende wekker gaat weer af. Stiekem laat ik hem snoozen voor zo’n 10 minuten om toch even rustig wakker te worden of voor het geval dat ik weer in slaap ben gevallen. En 9 van de 10 keer ben ik ook weer in slaap gevallen. Dus ik ben ook heel benieuwd of deze Game Boy wekker van Ditverzinjeniet.nl me ook echt daadwerkelijk wakker houd na de eerste keer.

De wekker zit verpakt in een zwart/blauwe kartonnen verpakking. Aan de voorkant zie je duidelijk dat het de vorm heeft van een Game Boy. Gelukkig is hij wel een stuk lichter dan de echte, maar qua afmeting zou het niet veel schelen. De Game Boy is vergeleken met andere handheld consoles ook een stuk groter. Zowel op de voorkant als op de achterkant lees je dat het om een wekker gaat met officieel Super Mario Land alarmgeluid. Ik ben benieuwd.

Wanneer ik de Game Boy wekker uit de verpakking haalde zie ik dat dit item een houdertje heeft aan de achterkant waarop hij kan leunen. Dus je kan hem recht of anders schuin op je nachtkast zetten. Verder ziet de wekker identiek uit. Dezelfde knoppenwerk, kleurgebruik en officiële Nintendo-merk. Zelfs aan de achterkant van de wekker bevind zich een lege ruimte waar je vroeger de cartridges indeed en de batterijen. Want ja, vroeger draaiden bijna alle handheld consoles op batterijen.

Door middel van een kleine kruiskopschroevendraaier kan je het klepje aan de achterkant openen en batterijen in doen. Hier gaan twee AA-batterijen in. Jippie! Hij is aan. Maar nu ben ik heel benieuwd naar Super Mario Land alarmgeluid, dus ik zet de wekker op 12.05 uur AM als test. Je kan de tijd en dag instellen door middel van de A- en B-knoppen en de vierpuntentoets te gebruiken. En nu afwachten…

Na vijf minuten wachten ging de wekker af. En deze was duidelijk te horen. Ik schrok enorm want ik had niet verwacht dat het geluid zo hard aanstond. Dus ik probeerde zo snel mogelijk de wekker uit te zetten. Nu kon ik dit simpel op de A-knop in te drukken, maar als de wekker op mijn nachtkastje staat valt hij zeker om wanneer ik de knop in wil drukken. Een knop aan de bovenkant van de Game Boy was beter geweest. Maar het alarmgeluid was duidelijk een herkenbaar deuntje uit Super Mario Land.

Conclusie:
De Game Boy Wekker is een gaaf Nintendo-item voor zowel kids als volwassenen die moeite hebben om in de ochtend wakker te worden van hun eigen wekker. Of als ze net even iets anders willen dan een normale wekker.

De Game Boy Wekker is hier te koop voor de mooie prijs van €27,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.