Just Dance, Guitar Hero, Patapon, ik houd wel van ritmegames en ik ben er meestal ook best goed in. Ik ben daarom ook wel op zoek naar wat uitdagende games, zoals bijvoorbeeld Crypt of the Necrodancer, want dat is me toch een potje moeilijk af en toe! Nu mag ik Vectronom voor de Nintendo Switch voor jullie reviewen, dus wil je weten of dat een eitje of een uitdaging is? Check dan deze review.

In Vectronom draait het allemaal om het verplaatsen van een blokje van punt A naar punt B. Dat zou natuurlijk best simpel zijn, ware het niet dat de route van A naar B steeds beweegt op het ritme van de muziek. Je moet dus een patroon herkennen, om vervolgens zo goed als mogelijk het blokje op het ritme te verplaatsen. Op het ritme bewegen is overigens niet verplicht, maar als je een goede score wil halen natuurlijk wel! Aan het einde van het level zie je namelijk wat je allemaal hebt behaald tijdens het spelen: aantal missers (nul is natuurlijk dan het beste), aantal pickups en ritmeprecisie. En die dingen behalen is nog niet zo makkelijk hoor! Ik heb het dan ook snel opgegeven om alles perfect te doen, want na een aantal levels wordt het toch wel knap lastig.

Vectronom is gemaakt door een ontwikkelaar uit Duitsland die zich specialiseert in het maken van ritmegames en audiovisuele installaties. Geen wonder dan dat Vectronom audiovisueel zo sterk uit de verf komt. De game heeft veel vrolijke kleuren en heeft veel verschillende beats waar je je ritme steeds weer op moet aanpassen. Alles ziet er ook lekker strak en minimalistisch uit en dat is perfect voor deze game. Wat het overigens allemaal nog lastiger maakt is dat het perspectief waarin je speelt wat schuin is (isometrisch), waardoor het besturen van het blokje soms verwarrend is, want op – neer – links – rechts is op het beeld schuin. Dat maakt dat je echt heel goed moet nadenken welk knopje je nu moet hebben als je wil dat je blokje de goede kant op gaat en niet per ongeluk in een gat valt. Het spel werkt echt heel soepel en reageert ook wanneer je wil, al zul je soms graag het spel de schuld willen geven van je fouten…

Alena’s oordeel:
De game is zeer vermakelijk en ik ben er nog niet door heen moet ik je eerlijk bekennen. Het is namelijk moeilijk en uitdagend genoeg, maar het blijft leuk en irriteert niet. Je kunt oneindig veel pogingen doen en hoeft dan niet weer het level opnieuw te laden of te wachten, want zodra je de afgrond in kukelt reset hij gelijk naar het startpunt. Wel jammer als je bijna aan het einde was natuurlijk, maar anders zou het wel heel makkelijk worden. De game speelt lekker weg, als je een beetje geduld hebt, en het is heel makkelijk om elke keer toch nog een poging te doen, wat het best verslavend maakt! Wel zou het leuk zijn als er wat meer variatie in zou zitten, met een endless mode bijvoorbeeld. Nu werk je alle levels door en wordt het misschien snel eentonig, maar gelukkig leg je het dan ook sneller even weg om het later weer te proberen. Al met al zou ik zeggen dat het een goede koop is en heb je er lang plezier van, zeker als je alles perfect wilt halen. Ik heb de game gespeeld op de Nintendo Switch en deze versie koop je voor €9,99 in de Nintendo Shop. Overigens is deze ook beschikbaar voor de PC via Steam.

+ Lekkere soundtrack
+ Uitdagend
+ Wijst zichzelf
+ Eeuwig opnieuw proberen
– Verrekte moeilijk
– Eentonig na een tijdje en zou misschien nog wat variatie kunnen gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.