Geef toe: als klein kindje heb jij vroeger ook vast wel eens winkeltje gespeeld? Droomde je er toen niet van om later eens je  eigen winkeltje te runnen? Helemaal vanaf de grond opbouwen en zelf je verkoopwaar inkopen? Dan hebben we goed nieuws: met ‘Winkeltje’ is dit allemaal mogelijk!


Maak je dromen waar met ‘Winkeltje’, ja echt waar waarom een moeilijke naam verzinnen als dit gewoon de lading dekt. In de stijl van de “oude tijden” kun je nu weer, net als vroeger, ongegeneerd winkeltje spelen. Bouw hem op zoals je wilt en richt hem in zoals je wilt. Door je met de alledaagse zaken bezig te houden die met het runnen van een winkel gemoeid gaan speel je nieuwe dingen vrij en heb je, als alles meezit, uiteindelijk een winstgevende zaak.

De announcement trailer is hier te bekijken:

Richt je winkeltje in, breid je winkeltje uit, plaats meubels en decoreer je winkeltje, houd je klanten tevreden. Kortom: bouw een eigen bedrijf. Altijd leuk om te vermelden is dat Winkeltje van Nederlandse bodem is.

Wanneer ik de trailers en gameplay bekijk voel ik een Sims-achtige Management-game. Koop spullen in en verkoop ze met winst aan je klanten (mijn droom baan). Tijdens openingstijden kunnen klanten een bezoekje aan je winkel brengen en je aangeboden waren kopen – tenminste als ze daar naar op zoek zijn. Is dit niet het geval en kun je de klant niet op tijd helpen zal hij / zij helaas je winkeltje teleurgesteld verlaten. Producten die je verkoopt zijn, of zelf gemaakt, of kun je zelf verbouwen.

Klinkt echt allemaal superleuk toch? Ik ben in ieder geval reuze benieuwd en zet hem op mijn wishlist. Des te leuker is dat je te maken hebt met seizoenen en evenementen die voor een leuke twist zorgen. Het spreekwoord ‘Klein maar fijn’ gaat voor ‘Winkeltje’ zeker op en zo denken de vele lovende recensies op Steam er ook over.

Winkeltje is momenteel op Steam in early access te spelen. Het prijskaartje dat hier aan hangt is €8,19. Geen zorgen: Winkeltje is continue in ontwikkeling. Regelmatig worden er updates toegevoegd, waaronder een lente en een Koningsdag- update.

© Sassybot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.