Netflix kondigde een nieuwe serie aan, die volledig toegewijd zal zijn op het populaire kaartspel Magic: The Gathering. En het mooiste is; de serie zal worden geschreven door niemand minder dan Joe en Anthony Russo, het duo achter onder andere de succesvolle films Avengers: Inifity War/Endgame.

Een prachtige samenwerking: Wizards of the Coast (eigenaar van Dungeons & Dragons en Magic: The Gathering) gaan samenwerken met Netflix en de Russo broers voor de productie van een geanimeerde serie van Magic: The Gathering. Mijn verwachtingen zijn hoog. Vooral om dat ze gaan samenwerken met creatieve talenten die onder andere Spider-Man: Into the Spider-Verse, The Lego Movies en Batman: The Animated Series hebben geproduceerd.

Magic: The Gathering is een ruilkaartspel waar twee (of meer) spelers het tegen elkaar opnemen. Het doel is de tegenstander op 0 levenspunten zien te krijgen door middel van een gevecht tussen krachtige wizards, oftewel Planeswalkers genoemd. Het spel bestaat sinds 1993, maar is na 25 jaar nog steeds enorm populair.

John Derderian, hoofd van Anime-programmering bij Netflix:

“Magic is a beloved global franchise with a massively engaged fan base that has only continued to grow over the last 25 years. There’s no one better suited to bring this story to audiences around the world than Joe and Anthony Russo, whose talent for genre storytelling is unmatched, as demonstrated by their central role in creating some of the biggest box office hits of all time.”

Hoewel dit gebaseerd is op de originele mythologie van het spel, ontwikkelen de Russo’s een volledig nieuwe verhaallijn, waar de Planeswalkers zeker een onderdeel van uit gaan maken. Natuurlijk zijn Joe en Anthony Russo ook enorme fans van dit populaire kaartspel.

“We have been huge fans and players of Magic: The Gathering for as long as it has been around, so being able to help bring these stories to life through animation is a true passion project for us.”

Isaac Krauss, CEO van Octopie, vertelt dat hij zich vereerd voelt en dat dit het hoogtepunt is voor zijn studio om samen te werken met Joe en Anthony Russo, Wizards of the Coast en Netflix. Daarnaast vertelt hij ook het volgende:

“Our goal is to not only tell a compelling story leveraging Magic: The Gathering’sincredible body of work, but to also push the medium and perception of storytelling through animation. This series will cross the genres of suspenseful thriller, horror, and drama with deeply developed characters the likes of which are not often seen in animation.”

Klinkt goed, toch? Studio Octopie probeert een boeiend verhaal te maken waarin veel genres zijn verwerkt, zoals horror en drama. Naast deze mix willen ze de personages een diepgaand verhaallijn geven dat niet vaak te zien is in animaties.

 

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.