Volgende maand is het zover! Het jaarlijkse (grootste!) game evenement E3. Langzaamaan communiceren de developers hun planning met het publiek wat ze kunnen verwachten tijdens dit spektakel. Zo ook heeft Nintendo hun plannen bekendgemaakt, waaronder een Nintendo Direct op 11 juni.

E3, het jaarlijkse evenement waar de grote gamebedrijven hun plannen bekendmaken voor de komende periode. De plek waar je bij moet zijn. En natuurlijk is Nintendo ook van de partij. De E3 begint voor Nintendo op 8 juni met een Splatoon 2- en Super Smash Bros. Ultimate-toernooi. Op 11 juni houdt de ontwikkelaar een wereldwijde Nintendo Direct waarin we te zien krijgen op alle Nintendo Switch-titels voor 2019! Deze Direct begint om 11 juni om 18.00 uur (Nederlandse tijd).

Vanaf 11 juni kunnen we drie dagen lang live genieten van de Nintendo Switch-gameplay met ontwikkelaars tijdens de Nintendo Treehouse. Wat wel opvallend is dat er niets gezegd is over de 3DS-titels of games die eventueel na 2019 uitkomen.

Welke games kunnen we verwachten?

Hoewel de line-up van de games nog niet bekend zijn, kunnen we wel speculeren welke games er worden besproken tijdens dit evenement. De kans is groot dat we meer informatie zullen krijgen over de nieuwe Luigi’s Mansion 3 en de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

De game dat zeker wordt besproken tijdens de E3 is Pokémon Sword en Pokémon Shield, de nieuwe RPG-game. De verhaallijn speelt zich af in de Galar region, geïnspireerd op Groot-Brittannië vanwege de grote kloktoren en het paleis dat weerspiegelt als de Big Ben en Palace of Westminster.
Heel gaaf dat de game daarop geïnspireerd is, maar ik ben heel benieuwd naar de verdere omgeving van Pokémon Sword en Shield. De nieuwe bad guys van de Galar region en niet te vergeten: nieuwe Pokémon. De eerste drie Pokémon zijn al bekend gemaakt, namelijk de drie starters Grookey (Grass), Scorbunny (Fire) en Sobble (Water).

Waar ik echt op hoop is dat we meer informatie krijgen over de nieuwe Animal Crossing voor de Nintendo Switch, want de laatste informatie dat we gekregen hebben dateert uit september vorig jaar. Komt Isabelle terug als assistent, of misschien zelfs in een andere rol? Zijn er nieuwe voorwerpen? Items? Personages? Aarghhh! Duurt lang!

Meer informatie over de E3 2019 van Nintendo, ga je naar de officiële website van Nintendo.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.