Op 16 mei was er een speciale Nintendo Direct over de game Super Mario Maker 2, dat op 28 juni exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. En geloof me, er wordt heel veel nieuwe stuff aan deze game toegevoegd!

Voor de spelers die het spel nog niet kennen, in Super Mario Maker 2 bouw jij jouw eigen Super Mario levels met diverse onderdelen en functies. Het lijkt moeilijk, maar je kunt in een hand-om-draai een 2D- of 3D-level maken. Blokje hier en een muntje daar. Een hele rits aan Goomba’s plaatsen of achterna gezeten worden door een zwerm Boo’s. Je kan het zo gek niet bedenken.
Door het succes van de eerste game in september 2015 exclusief voor de Wii U, werd al snel besproken om een tweede versie te maken. Wel met veel extra’s!

Maar wat is er nieuw? Heel veel! Nieuwe onderdelen, tools en functies, waaronder:

 •  Hellingen: Om hellingen te bouwen hoef je alleen maar de richting en de lengte te bepalen op jouw Switch-scherm. Ook bepaal je hoe steil de helling moet zijn.
 • Boze zon: Ken je die enge, angry zon nog uit Super Mario Bros. 3 die jou achtervolgde? Ja? Hij zit er ook in!
 • On- en Off schakelaar: Je kunt de rode en blauwe blokken wisselen door een On- en off schakelaar te raken. Ideaal om jouw levels van lastige puzzelfs en obstakels te voorzien.
 • Waterstand: In een waterlevelthema kun je zelf de waterstand bepalen.
 • Banzai Bill: Kijk uit waar je loopt want deze vijand is doelzoekend.
 • En lot’s of more!

Bron afbeelding: Nintendo.nl/SuperMarioMaker 2

Naast de bovengenoemde onderdelen bevat de game ook een verhaalstand. Is dit mogelijk? Ja, kennelijk is dit mogelijk. In deze speciale stand, die geheel offline te spelen is, is het aan Mario de taak om het kasteel van prinses Peach weer op te bouwen. Maar om dit project te kunnen realiseren moet hij munten verzamelen, die hij kan verdienen door middel van klusjes aan te nemen en bijbehorende levels uit te spelen. Nintendo heeft in deze speelstand meer dan 100 levels klaargezet om de missie te voltooien. En wellicht geeft dit jou extra inspiratie om nieuwe levels te bouwen. Daarnaast bevat Super Mario Maker 2 nieuwe levelthema’s. Naast alle thema’s uit de eerste game kunnen spelers ook levels bouwen met een woestijn-, sneeuw-, bos- en luchtthema.

Maar dat is nog niet alles. Je kunt levels bouwen in de stijl van Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U en een nieuwe stijl die is gebaseerd is op Super Mario 3D World. Deze nieuwe stijl bevat nieuwe functies, zoals:

 • Cat Mario: Deze geliefde kat-versie kan muren beklimmen, krabben, glijden en vijanden aanvallen.
 • Glazen buis: Naast de standaard gekleurde buizen, kan je ook kiezen voor een glazen buis in verschillende vormen en maten.
 • Koopa Troopa-auto: Kruip achter het stuur van deze mooie bolide en scheur door jouw level!
 • Piranha Creeper: Deze gaat zo ver als je tekent op jouw Switch-scherm.
 • De cast in Super Mario 3D World maken ook hun opwachting in de game.

Er is genoeg te doen in de game. Maar wanneer je een level gebouwd hebt, wil je die graag met iedereen delen. Dat kan! In de Levelwereld, een online-portaal, kan je levels delen en samen spelen met spelers over de hele wereld. Hoe gaaf is dat! Wel heb je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap nodig om online te kunnen spelen.

Tot die tijd wachten we geduldig af. Super Mario Maker 2 is vanaf 28 juni exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Wil je meer informatie over de game, ga naar de officiële website van Nintendo/Super Mario Maker 2.

 

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.