Deze week kregen we van Ditverzinjeniet een kookwekker met een nogal onheilspellend uiterlijk. Het is namelijk een tikkende tijdbom, OMG! Ik voel me ook wel vaak zo, als ik in de keuken sta. Een keukenprinses ben ik namelijk niet, want ik heb het geduld van een Roadrunner. Vandaar dat ik een kookwekker wel kan gebruiken.

Een kookwekker klinkt ouderwets, maar eigenlijk zijn ze nog steeds heel relevant. Tuurlijk, je oven laat vanzelf met piepjes weten wanneer hij klaar is en je kunt ook je telefoon inzetten als kookwekker, maar niets is zo effectief en handig als een ouderwetse kookwekker. Zeker als je die eieren precies vijf minuten wil koken. Mijn smartphone overleeft in ieder geval mijn geklodder in keuken niet.

Tikkende tijdbom

De tikkende tijdbom dus, genaamd Suck UK Kaboom kookwekker. Wat opvalt aan deze wekker is dat hij gemaakt is uit hout en erg zwaar is. Dankzij zijn mooie bolle vorm en het touwtje uit de bovenkant is het net een bom, maar wel eentje die duidelijk gemaakt is voor in de keuken. Hij staat in mijn nogal euh, elektrische keuken in ieder geval goed. Een spannend design dus, maar is het uiteindelijke af laten tellen van die 5 minuten voor dat ei (of 60 minuten, want dat is de max die hij kan, al raad ik dat af voor eieren 😉 ), net zo spannend?

Nou, helaas niet. Ik had verwacht dat er wel een audioapparaatje inzat dat dan inderdaad het geluid zou maken van een bom, maar dat is niet het geval. Misschien is dat gezien het huidige politieke klimaat ook niet zo verstandig, maar deze kookwekker laat je alsnog de p schrikken door gewoon heel hard te gaan rinkelen. Je bent daardoor wel meteen goed wakker. Gooi niet van de schrik het wekkertje door je keuken heen, want dit mooie zware ontwerp gaat zo door je raam.

Grappige kookwekker

Dit is een grappige kookwekker met een iets onheilspellender uiterlijk dan zijn innerlijk blijkt te zijn. Het is een toffe eyecatcher in je keuken, al moet je wel opletten dat je het touwtje een beetje netjes houdt, want die is natuurlijk wit en daardoor wat besmettelijk voor rondvliegende spetters browniemix, om maar iets te noemen. Een charmant dingetje, deze kookwekker, al is hij misschien iets te charmant: hij had van mij best wat explosiever mogen klinken.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.