Het is weer big business in de bioscoop. De ene na de andere topper verschijnt op het witte doek. Sinds 27 maart is het weer tijd voor een nieuw blockbuster: Disney’s Dumbo! De eerste live action film van dit jaar uit de Disney-stal is geregisseerd door niemand minder dan Tim Burton.


We hebben allemaal wel eens de originele Disney-film gezien van Dumbo, het lieve, kleine, schattige vliegende olifantje. Dumbo wordt geboren in het circus en niet veel later gescheiden van zijn moeder ms. Jumbo. Alles wordt er an gedaan om hem te laten terugkeren naar zijn moeder. Met zijn enorme oren wordt Dumbo de ster van de show en dient hij ervoor te zorgen dat het circus niet failliet gaat. Uiteraard zijn er meer duistere geheimen en daar gaat Dumbo, met behulp van zijn vrienden Milly en Joe, een stokje voor steken.

De tranentrekkende trailer zie je hier:

Grote verschil met de animatiefilm (uit 1941 – kijk die trailer als reminder hier) is dat de focus ligt op het circus en de menselijke personages. Geen pratende dieren dus dit keer. De film is zoals gezegd geregisseerd door Tim Burton en we mogen wel zeggen dat alles wat hij aanraakt een daverend succes wordt. Wederom zijn de nodige sterren uit de kast getrokken om ook hier weer een waar sterrencircus van te maken. Wat te denken van: Collin Farrell, Danny DeVito (speelt niet geheel verrassend de circus-eigenaar), Michael Keaton als schurk en Burton’s nieuwste muze Eva Green die van de bijzondere olifant een echte ster dient te maken.

Langzaamaan worden vrijwel alle klassieke Disney-films omgetoverd tot heuse live-action films. Dumbo is de nieuwste in de rij en later in 2019 volgen nog Aladdin (mei 2019) en the Lion King (juli 2019).

Vanaf 27 maart vliegt Dumbo de bioscoopzalen binnen en is hij te bewonderen in 2D, 3D, IMAX 3D en 4DX 3D. De film duurt 112 minuten en is geschikt voor 12 jaar en ouder.

Vlieg jij naar de bioscoop om Dumbo te zien?

© Walt Disney Pictures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.