Wow, een nieuwe uitbreiding voor De Sims 4 en ik ben flabbergasted.. Ik kan met woorden niet omschrijven wat ik moet denken van deze onlangs verschenen Game Pack, StrangerVille.

Met de komst van StrangerVille, Game Pack, is er een nieuwe wereld aan de game toegevoegd. Een woestijnstadje met de naam StrangerVille, gehuld in geheimzinnigheid. Een mysterie die jij op zou kunnen lossen.. Maar hoe kom je aan informatie als sommige bewoners erg raar doen (lees, vreemd bewegen)? Eigenlijk niet willen praten, maar toch net teveel zeggen waardoor het nog geheimzinniger gaat worden? Aan jouw Sim de taak om alles te ontrafelen, zelf niet eraan onderdoor te gaan en op ontdekking te gaan.

De mensen in StrangerVille zijn vreemd! Een deel is wetenschapper, te herkennen aan de witte labjassen. Militair, te herkennen aan de groene kleding en kistjes aan de voeten. Dan is er nog een groep die aan complot theorieën denkt en degene die besmet zijn en dus raar doen. Daarnaast rijden er geheimzinnige voertuigen rond in de buurt en lopen er geheim agenten die al vrij snel mijn koelkast in beslag namen toen ik in de buurt kwam wonen.

In StrangerVille staat een gebouw, een krater met gebouw eigenlijk die je moet onderzoeken. Het gaat om een geheim lab, met de nodige papierwerken die zijn blijven liggen (handig om aanwijzingen te zoeken) en er zijn rare planten die je tegenkomt. Je kan de vruchten later gebruiken, maar eet ze alsjeblieft niet op! Waarom niet? Omdat je Sim dan ook raar gaat doen.


Als je eenmaal de toegang hebt weten te krijgen in het geheime lab begint het pas echt. Je hebt dan inmiddels al aanwijzingen gekregen van de militairen of wetenschappers of misschien zelfs van de complot theorie Sims. De opdrachten zijn makkelijk op te volgen en als je flink je best doet ben je in een halve dag gewoon klaar met dit unieke en geheimzinnige deel van de game. En dat is nu net wat zo jammer is, het is zo snel afgelopen. Het is totaal niet iets dat echt bij De Sims past maar voor even is het wel leuk. Als je het mysterie hebt opgelost ben je er eigenlijk wel klaar mee en is het eigenlijk (vind ik) niet voor herhaling vatbaar.

Wat er nog meer in deze Game Pack meekomt is de carrière militair. Dit past dan ook wel weer in de stad StrangerVille, gezien de hoeveelheid militairen die hier rondlopen. Daarnaast zijn er diverse nieuwe voorwerpen waaronder de mogelijkheid om af te luisteren! Leuk om dingen rondom het mysterie te weten te komen. Maar je kan het ook gebruiken om mensen af te persen.. Hey! Sims hebben soms ook extra Simoleons nodig!


Er zijn nieuwe voorwerpen in de bouwmodus om je huis aan te kleden, nieuwe outfits die een beetje Western ogen. Een aantal kapsels voor de dames en heren en nieuwe accessoires om je huis mee aan te kleden.

Mening Patricia
Hoewel een nieuwe uitbreiding altijd leuk is voor De Sims-games, is dit me toch wel een tegenvaller. Hoewel de nieuwe spulletjes leuk zijn als je de plaatselijke kroeg aan wilt kleden of graag je Sims in een Western-look steekt dan is het leuk. Het mysterie is veel te snel opgelost, hoewel het de eerste keer leuk is om de stappen te doorlopen, het verhaal te volgen, spullen te verzamelen en het uiteindelijke gevecht aan te gaan met wat je hebt ontdekt is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. De nieuwe buurt ziet er leuk uit, maar voegt op het mysterie na ook niet zoveel toe. Hoewel er Sims-fans zijn die dit misschien erg leuk vinden, is mijn mening dat de makers hier de plank een beetje hebben misgeslagen. Ik zeg, gauw op naar een nieuw pakket en laten we deze gewoon lekker met het oplossen van het mysterie in StrangerVille zitten!

+ Nieuwe spullen
+ Nieuwe carrière
+ Nieuw unieke gameplay
– Het genre moet je passen
– Missie veel te snel opgelost
– Weinig leuke spullen

Kopen als je graag van het kastje naar de muur gestuurd wilt worden om een mysterie op te lossen, hihi.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.