We kennen allemaal de tamagotchi, toch? Zorgen voor een schattig klein mormel die veel te snel dood ging, omdat je hem niet mee mocht nemen naar school… Gelukkig had je ook op de PC en voor de Nintendo DS en later ook mobiel games waar je voor een huisdier kon zorgen. Spelletjes doen met je hond of kat, op avontuur gaan en vaak dingen verzamelen en je huisdier allerlei kunstjes leren en opvoeden. Het is inmiddels al een tijd geleden dat ik weer een leuke huisdiersimulatie tegen ben gekomen, maar daar gaat dit voorjaar misschien wel verandering in komen met Little Friends: Dogs & Cats exclusief voor de Nintendo Switch! Yaaassssss!

In Little Friends: Dogs & Cats kun je kiezen uit zes verschillende puppy rassen en drie kitten rassen om mee te spelen en voor te zorgen. Als eerste moet je jouw nieuwe vriend een naam geven. Ze hebben liefde nodig in de vorm van spelen en aaien, willen natuurlijk graag eten en uitgelaten worden en kunnen ook trucjes van hun favoriete baasje leren. Door ze deze liefde te geven zul je een band met ze op bouwen, net als in het echt (al moet ik zeggen dat onze kat na zes jaar nog steeds regelmatig een kreng kan zijn). Je kunt ze zelfs verkleden, al ben ik daar in real life echt geen voorstander van, het is wel erg schattig en lollig als het een digitaal beestje is. Het spelen is op de Nintendo Switch met het touchscreen echt eitje, want je kunt ze op deze manier aaien, de riem van je pup besturen en de bal of frisbee gooien. Ik denk dat dit het voor kinderen heerlijk maakt om met deze schattige en pluizige diertjes te spelen.

De huisdieren hebben ook een karakter en eigen smaak, dus het is de kunst om je vriendje goed te leren kennen. Wat is het favoriete speeltje of lievelingsmaal? Er zijn honderden levensechte persoonlijkheidskenmerken toegevoegd om je huisdier een authentiek gevoel te geven. En ik heb het net wel over kinderen, maar ik denk dat ik het ook best wel leuk ga vinden. Het is toch heerlijk om een beetje met een digitaal huisdier te spelen en even nergens over na te moeten denken? In Japan is de game al uit en daar was het een groot succes. Uitgever Sold Out vond het dan ook een hele goede reden om het naar het westerse publiek te brengen. Ontwikkelaar Imagineer werkte hier graag aan mee, je kunt ze kennen van SimCity, Lemmings en verschillende Hello Kitty games. De game zal te spelen zijn als handheld, maar natuurlijk ook op de tv en geeft daarmee iedereen de kans om mee te genieten van alle pluizigheid.

Little Friends: Dogs & Cats komt later dit voorjaar naar de digitale Nintendo eShop, maar zal ook fysiek verkrijgbaar zijn in de winkels en is exclusief voor de Nintendo Switch beschikbaar. Nou, ik kan niet wachten, jij wel?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.