Maart is alweer bijna afgelopen en Pasen komt eraan. Dit betekend voor iedereen wat anders, maar voor gamers, zoals ik, betekend dit dat het weer bijna tijd is voor een grote LAN-Party! Met Pasen wordt The Party gehouden in Eindhoven, midden in de stad en dit jaar ga ik met een grote groep heen en zitten we ver uit elkaar, hoe hou je dan de communicatie goed? Je kan natuurlijk communiceren via programma’s op de computer, maar dan moet iemand wel op zijn plek zitten met de headset op. Ervaring heeft uitgewezen dat dit vaker niet dan wel het geval is. Wij gaan het dit jaar anders aanpakken, namelijk met portofoons!

Een portofoon werkt vrij simpel, je stelt twee of meer portofoons in op hetzelfde kanaal en met een druk op de knop kun je communiceren, deze communicatie is gratis, je kunt direct op elkaar reageren en je bent niet afhankelijk van antennes of mobiele operators, oftewel geen last van slecht bereik wat je toch in de meeste LAN zalen hebt. Je hebt portofoons waar je een vergunning voor nodig hebt en ook professionele portofoons, maar ik ben op zoek naar vrije tijd portofoons. Leuke bijkomstigheid is dat ze overal in Europa gebruikt kunnen worden, dus ook leuk om mee te nemen op de volgende groepsvakantie!

In het verleden, lees 10 jaar geleden, hebben wij dit ook wel eens gedaan en eigenlijk werkte het heel erg goed. Elke groep die bij elkaar zat had een portofoon en zo kan je elkaar te pas en te onpas lastig vallen. tegenwoordig zijn de portofoons natuurlijk alleen maar beter geworden en hebben ze ook een beter bereik, functioneren over grote afstanden nog steeds en langere batterijduur. Wie speelde er vroeger niet mee met zijn of haar vriendjes buiten, toen we het nog walkie talkies noemden? Wij zijn in ieder geval als groep op zoek gegaan naar goede portofoons en het liefste ook één waar je met veel op 1 kanaal kan, wel rekening houden met ether discipline natuurlijk (voor de wie is de mol fans onder ons).

Uiteindelijk hebben wij voor vrij simpele portofoons gekozen van Motorola portofoon, terwijl je eindeloze mogelijkheden hebt, zoals met opbergkoffers, oortjes (handsfree!), oplaadstations en noem maar op. Je kunt het zo professioneel maken als je zelf wilt, maar voor ons is het communiceren over een kilometer of 4 wel genoeg bereik. Zou  je ze wel willen gebruiken terwijl je met een grote groep op vakantie gaat en tussen auto’s kan communiceren dan is een groter bereik waarschijnlijk wel handiger.  Portofoons is in ieder geval een tip van mij als je met een grote groep naar een LAN of evenement gaat om toch nog te kunnen communiceren als er geen telefoonbereik is, de batterijen leeg gaan en als je een groep hebt die toch de hele tijd ergens anders is dan je verwacht!

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.