Ik heb altijd wel een zwak gehad voor de wat oudere games waar je overduidelijk de pixels ziet. 8-bit of 16-bit. Voor mij maakt het niet uit, zolang ik maar plezier heb en geniet van de game. Daarom viel mijn oog op Evoland Legendary Edition. Een vermakelijk RPG-game waar je in de ene tijd in de 8-bit game zit en dan opeens naar 3D gaat.  Lees de preview hier.

Evoland Legendary Edition bevat twee games: Evoland I en Evoland II. Beide games bestaan al wat langer, 2013 en 2015, maar het bedrijf vond het hoogtijd om de games te bundelen en uit te brengen naar meerdere platformen. Nummer 2 was al enige tijd verkrijgbaar op Steam, maar nu krijg je bij deze bundel de eerste Evoland cadeau. De game is geproduceerd door Shiro Games, een indie developer uit Frankrijk. Het is een klein bedrijf waar ze vooral bekend zijn om deze game.

Evoland kan je vergelijken met Legend of Zelda en Final Fantasy. Een mix van action-adventure en RPG. Zoals je de trailer al zag is de game gebaseerd op de evolutie van games. Je begint jouw avontuur eerst met alleen twee kleuren, overduidelijk grote pixels en een 2D-personage. Gedurende het avontuur speel je nieuwe graphics vrij, nieuwe technologieën en nieuwe gameplay. Je gaat net zolang door totdat je volledig in 3D-HD speelt. Ik kan mij niet zo 1, 2, 3 herinneren welke game dit ook heeft. Dus daar is Evoland wel erg uniek in. Naast de visuele verandering, wordt er in de game ook verwijzingen gemaakt naar klassieke RPG en films.
Wat moet je doen? Heel simpel. Net als in Legend of Zelda en Final Fantasy moet jouw personage door donkere grotten en onbekende dungeons lopen die vol zitten met NPC’s (not-playable characters.) En in bepaalde dungeons moet je net zoals Link puzzels oplossen om verder te komen. De gevechten zijn in beide games real-time en turn-based.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl

Evoland II is een vervolg van Evoland I. Het concept is precies hetzelfde in beide games: de graphics veranderen gedurende de game. Maar toch gaat het verhaal in Evoland II net ietsjes anders dan zijn voorganger. Want afhankelijk van de keuze die je maakt met je hoofdpersoon, wordt de gameplay en verhaallijn anders. Het maakt niet uit welke keuze je maakt, het spel speelt zich altijd af in vier historische tijdperiodes. Deze doorloop je dus altijd.

Ik ben heel erg benieuwd naar de game. Vooral met het idee dat je door verschillende tijdzones loopt qua graphics. Zo begin je met jaren ’90 pixels, zoals Pokémon Blue (1996) en dan eindig je met hedendaagse 3D graphics. Je staat even stil bij deze enorme evolutie. Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig naar de combinatie van RPG en puzzels oplossen, hoewel dit ook vrij veel gebruikt wordt in action-adventure games. Hoe dan ook, ik wacht met spanning af.

De game Evoland Legendary Edition is verkrijgbaar als  downloadbare software op XboxOne, PlayStation 4, Nintendo Switch en Steam (PC).

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.