Na het grote succes van The LEGO Movie kon een tweede deel natuurlijk niet uitblijven! In het eerste deel zagen we al veel verwijzingen naar nieuwe en oude LEGO, sets die ons kinderhart flink deden kloppen, LEGO die we als volwassenen graag willen hebben en voor sommigen van ons misschien wel LEGO die we onze kinderen willen geven (vooral om er zelf mee te kunnen spelen). Oh en laten we alsjeblieft niet het super vrolijke nummer Everything is awesome vergeten! Eens kijken wat we tot nu toe over het tweede deel weten!

In The LEGO Movie maakten we kennis met Emmet, een lekker doorsnee menneke die achteraf toch niet zo doorsnee bleek te zijn. Emmet wordt op een missie gestuurd om de wereld te redden van een badguy die de wereld aan elkaar probeert te lijmen. Emmet kreeg daarbij hulp van Wydstyle, een stoere chick met gekleurd haar en niemand minder dan Batman en de inmiddels onder de kids en meiden vrij bekend geworden Unikitty. Naast deze personages zagen we veel bekende poppetjes terugkomen, zoals de alom bekende blauwe astronaut, het spookje en veel superhelden.

In The LEGO Movie 2 zien we deze personages en nog veel meer terug voor een nieuwe missie: de aarde redden van een vreselijke DUPLO invasie die alles kapot willen maken. Hadden ze die vorige film nu maar wat dingen aan elkaar laten lijmen, had ze nu misschien wat werk gescheeld. We zijn vijf jaar verder en dit keer moet Emmet wel op zoek naar nieuwe vrienden om hem te helpen, want zijn vrienden worden meegenomen door iets wat lijkt op een LEGO Friends figuurtje. LEGO Friends is natuurlijk geen LEGO Duplo, dus misschien dat het begint met een DUPLO invasie die uiteindelijk vijf jaar later overloopt in een kidnapping door LEGO Friends? Tot 6 februari kunnen we alleen maar raden… Wat ik zelf wel echt humor vind, is het personage Rex Dangervest die net als Emmet wordt ingesproken door Chris Pratt. Rex Dangervest is een stoere gast die een Galaxy Defending Archeologist, Cowboy en Raptor Trainer is. Daarmee refereren ze uiteraard naar Chris zelf en dat vind ik wel humor. In de trailer zien we verder weer veel bekende oude en nieuwe LEGO poppetjes, maar maken we dus ook kennis met DUPLO en LEGO Friends.

Goed om te weten, bioscoopketen Kinepolis organiseert het weekend van 9 en 10 februari een speciaal Kids Weekend, waar je de The LEGO Movie 2 met speciale kidsbehandeling kunt bekijken, wel even kids meenemen natuurlijk hè. Tijdens deze speciale voorstelling zijn drinken, iets lekkers en vaak nog een presentje aan het eind inbegrepen. Er wordtzelfs geschminkt en er is genoeg te doen terwijl je wacht tot de film begint. Check de site van Kinepolis voor locaties en tijden en nog goed om te weten: tijdens deze voorstellingen is de film altijd Nederlands gesproken en kun je kiezen tussen 2D of 3D. Ik heb al kaartjes gereserveerd, want ik kan niet wachten om van alle awesomeness te genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.