Tijd voor een review van een puzzelgame op de Nintendo Switch en aangezien ik fan ben van zowel puzzelgames als de Nintendo Switch, heb ik er zin in! De game die ik voor je ga reviewen heet Tricky Towers, lees je mee?

Tricky Towers is een puzzelgame waarbij je eigenlijk magisch tetris speelt, maar dan in puzzelvorm, makkelijk toch? Nou, dat valt nog vies tegen! Ik begin met de singleplayer modus waarbij je verschillende trials moet doorlopen. Er zijn drie verschillende trials: een x aantal blokjes stapelen zonder de laser aan te raken, een tijdrace en stapelen zonder blokken te laten vallen. In totaal zijn er 50 trials om te doorlopen die natuurlijk allemaal steeds lastiger te voltooien zijn. Doordat ze tijdens het doorlopen van de trials steeds afwisselen, blijven de trials leuk en gaan ze mij tot nu toe nog niet vervelen. Naast de trialmodus kun je ook kiezen voor een eindeloze modus van deze drie trials. Ze volgen dezelfde regels, met een aanpassing zodat je uitgedaagd wordt om het zo lang mogelijk te blijven spelen. Ergens zit er ook wel een element van toeval in, want welke blokken je krijgt is willekeurig. Ergens is dat wel heel prettig, want dat geeft je veel ruimte om te opnieuw te proberen en ergens te hopen dat je dan ook gewoon wat meer geluk hebt. Deze trials speel je met een van de personages waar je uit kunt kiezen die allemaal over magie beschikken. Er zit geen verschil tussen de personages, behalve dat ze er anders uit zien. Je krijgt namelijk bij elke magiër dezelfde magische krachten power-ups en zijn allemaal even vrolijk. Mocht je willen, kun je ook de stenen nog een ander uiterlijk geven. Bij de basisgame zitten een viertal soorten, maar je kunt in de Nintendo eShop nog meer kopen mocht je toch echt willen gaan voor, bijvoorbeeld edelstenen. Helaas kun je deze niet in-game vrijspelen door bijvoorbeeld punten te verzamelen.

Behalve alleen kun je natuurlijk ook met meerdere mensen spelen, anders zou het wel een hele slechte partygame zijn. Je kunt zowel online met een Nintendo Switch Online abonnement als offline spelen. Offline kun je samen met maximaal 4 spelers torens gaan bouwen, door allemaal een geschikte controller aan te sluiten. Wij hebben het thuis met z’n tweeën gespeeld en dat geeft al veel komische momenten, aangezien je jezelf met magie een voorsprong kunt geven, maar ook de ander ermee kunt dwarsbomen. Daardoor stort soms de toren van de ander in, maar kun je daardoor ook weer afgeleid raken en stort vervolgens ook je eigen toren weer in. Online kun je ook met maximaal 4 spelers een spel beginnen, maar kun je ook met twee personen al beslissen dat je wil starten. Overigens duurt het, nadat de eerste speler is toegevoegd, maximaal een minuut tot de lobby sluit en je aan de slag kunt met een willekeurig gekozen trial. Door online te spelen verdien je XP, waarmee je uiteindelijk een steeds betere magiër wordt en uiteindelijk natuurlijk dan de beste kunt worden. Je kunt ook van de tegenspelers zien op welk niveau ze spelen, al staat er niet echt een level bij, dus je zult moeten gokken of het beter is dan dat jij dat bent. Je moet er overigens wel bij blijven, want ik ging even snel naar het toilet, maar bij terugkomst vielen de eerste blokjes al naar beneden en stond mijn tegenspeler al een paar stappen voor. Er was dus al een nieuw spel gestart, omdat je dus elke keer maximaal maar een minuut in de lobby hebt. 

Naast een online game kun je ook meedoen aan een online cup. Ik speelde een cup tegen 1 andere persoon. In een cup gaat er er om wie als eerste 9 punten heeft behaald. Als je een spel wint krijg je drie punten, als je verliest krijg je er twee. Als je met meerdere mensen speelt is de punten verdeling anders en kan een cup langer duren als je aan elkaar gewaagd bent. Door het spelen van een cup verdien je ook weer XP en wordt je hopelijk steeds een beetje beter. Overigens maakt het niet uit wat jouw eigen niveau is, want de spelers waar je tegen speelt hebben allemaal andere niveaus die soms erg veel verschillen van die van jezelf (zowel in positieve als negatieve zin). Het sturen en plaatsen van de stenen is soms best lastig, zeker als er speciale voorwaarden aan een level verbonden zijn zoals wind of een hogere snelheid. De besturing zelf werkt overigens prima, maar het komt gewoon heel precies. Gelukkig is er een soort lichtgevende baan waaraan je kunt zien waar het steentje zal landen als je deze laat zakken. Je zult zelf moeten inschatten of het geplaatste steentje ook daadwerkelijk blijft staan, want het is niet zo stabiel als tetris en de stenen kunnen wiebelen als ze niet stevig staan. Oefenen, oefenen, oefenen dus.

Alena’s oordeel:
Tricky Towers is een leuke puzzel- en party game die ook nog eens beschikbaar is op Steam, PS4, Xbox One en natuurlijk voor de Nintendo Switch, welke ik voor jullie getest heb. Dat maakt dat de game goed bereikbaar is voor een breed publiek en dat is maar goed ook, want het is een erg leuke en toegankelijke game. De game is simpel, heeft geen ingewikkelde spelelementen en is lekker snel op te starten. De singleplayer trials zijn zeer vermakelijk en best tricky (ha, leuk..) en zowel offline als online samenspelen is erg vermakelijk. Het is ook fijn om te merken dat je de game steeds beter gaat begrijpen, steeds beter kunt inschatten waar je een steentje wel en niet moet neerzetten en wat de effecten van de toverspreuken zijn. Ook leuk, de game is gemaakt door WeirdBeard, een ontwikkelaar uit Amsterdam. Dus deze geniale game, die over de hele wereld zeer goed ontvangen wordt, is van Nederlandse bodem! Ik kan niet anders dan deze game aanraden voor iedereen die tetris vroeger leuk vond (of nog steeds leuk vindt), iedereen die van puzzelen houdt en iedereen die het leuk vindt om zichzelf en anderen uit te dagen in een goed potje blokken stapelen. Tricky Towers is voor €14,99 verkrijgbaar als digitale download in de Nintendo eShop.

+ Toegankelijk
+ Snel
+ Blijft lang leuk
+ Zowel alleen als samen spelen is leuk
– Betalen voor extra stenen, niet in-game vrij te spelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.