Dreamhack, bekend mee? Het bekende en bekendste gamefestival komt namelijk in 2019 naar Nederland! Om nog preciezer te zijn van 18 en 20 oktober 2019 plaats is Ahoy Rotterdam the place to be voor gamers.


LAN. Esports. Music. Cosplay. Streamers. We got it all. Welcome to DreamHack. Dreamhack is de grootste speler als het gaat om e-sports tournamenten. Het festival zal een flinke impuls kunnen geven aan het toerisme in Rotterdam, want verwacht wordt dat er ruim 15.000 mensen uit binnen- en buitenland tussen 18 en 20 oktober de havenstad en specifiek Ahoy zullen bezoeken. Makkie voor Ahoy, want het evenementenpaleis weet wel raad met grote game-events. Twee jaar geleden (2016) vond het Europees Kampioenschap League Of Legends er namelijk plaats, welke tevens compleet uitverkocht was.

Dreamhack, oorspronkelijk opgericht in Zweden in 1994 zet voor het eerst voet aan Nederlandse bodem. Wat kun je verwachten? Nou…. uiteraard heel veel games en alles wat daarmee te maken heeft. Bijvoorbeeld een DreamHack Open Tournament for Counterstrike: Global Offense met een prijzenpot van maar liefst 100.000 dollar en een mega LAN-party. Uiteraard verwachten we veel meer competities, live muziek, diverse creatieve competities, cosplay, exposities, bijeenkomsten, panelmeetings en veel meer. Wil je deelnemen aan de LAN-party, dan geldt wel het ‘bring your own device’- principe, ofwel je mag je eigen PC en accessoires meeslepen naar de Ahoy.

Het evenement vind plaats in het kader van Rotterdam Games Week, en ja, mijn hoofdrekenen ben ik nog niet helemaal verleerd, want aangezien Dreamhack 3 dagen duurt… Betekent dit dat we tijdens de Rotterdam Games Week nog meer leuks kunnen verwachten? We zullen het de komende maanden aandachtig voor je in de gaten houden, immers duurt het nog een poosje tot het oktober is. Zodra er nieuws is lees je dat natuurlijk op Female-gamers.nl!

Noteer dus alvast in je agenda: 18, 19 en 20 oktober, Ahoy, Rotterdam: Dreamhack 2019!

© https://dreamhack.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.