Een paar weken geleden kondigde The Pokémon Company een nieuw mysterieuze Pokémon aan, genaamd Meltan. Wie is deze Pokémon? Wat komt hij doen? En waarom lijkt hij enorm op een Ditto? Veel vragen waar ik wellicht een antwoord op heb.

Weet je het nog? Het internet ging helemaal los toen iemand een afbeelding op de world wide web plaatste. Een Pokémon die extreem veel op Ditto leek. Was dit een grap? Zo nee: is dit een nieuw Pokémon die voor zal komen in de achtste generatie? Met andere woorden: een nieuw Pokémon-spel. Of was deze mysterieuze figuur een geëvolueerde vorm van Ditto? Een roze Pokémon uit de eerste generatie die naar elk Pokémon kan kopiëren.

Geruchten verspreiden zich en niemand wist of dit echt was. Totdat The Pokémon Company het verlossende antwoord gaf. Door middel van een YouTube-video meldde het bedrijf wie deze mysterieuze Pokémon was.

De professoren Willow en Oak onderzoeken naar dit onbekende Pokémon. Op een dag zag professor Willow er één en probeert de Pokémon te vangen. Maar eenmaal gevangen veranderde hij naar een doodnormale Ditto. Je hoort professor Oak in het filmpje zeggen dat hij ooit in oud document had gelezen over deze mystieke Pokémon. Betekent dit dat Meltan een legendarische Pokémon is?
Tevens zie je dat Professor Willow een opname stuurt naar zijn mentor voor onderzoek. De opname komt voor uit de populaire app-game Pokémon GO.

Medio oktober 2018 publiceerde The Pokémon Company een volgende episode over Meltan. Hierin bezit professor Oak een mysterieuze box waar metalen inzit dat overeenkomt met Meltan. Uit deze informatie kan ik concluderen dat Meltan een Steel-type Pokémon is en daardoor zwak is tegen Fire, Ground en Fightning moves.

Met succes krijgt professor Willow het voor elkaar om de mysterieuze box te openen dat in het oude document geschreven staat. Op een rustieke, open veld verschijnt Meltan uit de box. Meltan heeft inderdaad een onderlichaam van een Ditto. In plaats van roze is hij grijsmetaal. Zijn lichaam bestaat uit vloeibaar metaal en een rode kabelachtige staart. Zijn hoofd is een zeskantige moer met daarin één zwart oog. Hieraan kan je zien hoe Meltan zich voelt.

Wat me opvalt is dat er meerdere Meltan’s op één plek zich verzamelen. In verschillende Pokémon-games komen legendarische Pokémon maar één keer voor. Dus kan ik hier uit concluderen dat Meltan geen legendarische Pokémon is?  Want in de games kan je nooit een legendarische Pokémon meerdere keren vangen in een spel. Je kan meer krijgen door middel van ruilen of door te cheaten (dat laatste doen we niet). Of is Meltan niet de uiteindelijke vorm? Kan hij verder evolueren?

Intussen weten we nog vrij weinig van Meltan., naast dat hij een Steel-type is en dat zijn lichaam bestaat uit vloeibaar metaal. Hij voelt zich erg aangetrokken tot metalen voorwerpen zoals schroeven en bestek. Hij absorbeert deze metalen voorwerpen in zijn lichaam. Waarom? Ik denk om  groter en sterker te worden, omdat de Meltan’s in het filmpje hieronder verschillende hoogtes zijn. Verder zijn ze erg nieuwsgierig naar alles wat los en vast zit.

Het filmpje eindigt met een schaduw van een geëvolueerde Meltan. Meltan zou dan de eerste legendarische Pokémon zijn die kan evolueren door middel van levelen of items geven. Als ik het zo zag niet. Want die evolutie kwam pas op het moment dat alle Meltan’s bij elkaar lagen te slapen. Dit lijkt net op de Pokémon Zygarde. Wanneer je deze Pokémon graag wil hebben in Pokémon Sun of Moon, moet je eerst Zygarde’s cores en cells zien te verzamelen. Heb je ze alle 100 gevonden, dan heb je de complete vorm van Zygarde.

Gelukkig hebben de professoren niet stil gezeten in tussentijd! Professor Willow heeft ontdekt dat Meltan de neiging heeft om met andere Meltan’s samen te smelten. En dat gebeurt ook…

De Meltan’s verzamelen zich en smelten samen tot een nieuw Pokémon genaamd Melmetal. Een nieuw evolutievorm. Melmetal bestaat ook hier merendeels uit vloeibaar metaal en meervoudig zeskantige moeren. Volgens de website van Serebii.net zal hij ongeveer 2,5 meter zijn en 800 kg wegen. Een flinke Pokémon dus. Helaas weten we niet veel van deze gloednieuwe Pokémon. Maar wat ik wel weet is dat Meltan en Melmetal een connectie hebben met de games Pokémon GO en Pokémon: Let’s Go!

Meltan kan je vangen in Pokémon GO. Je kan pas deze Pokémon vangen wanneer je in het bezit bent van de Mystery Box, die je zag in één van deze bovenstaande filmpjes. Om Melmetal te krijgen moet je in Pokémon GO 400 Meltan candies vinden en deze hoogstwaarschijnlijk geven aan Meltan. Maar moet ik dan alsnog een hoeveelheid Meltan’s vangen, omdat in het filmpje wel duidelijk te zien was? Geen idee. Verder heb ik nog geen informatie beschikbaar over deze mystieke Pokémon.

Is Meltan een legendarische Pokémon? Voor mij? Nee. Ik zie eerder Melmetal als een legendarische Pokémon, omdat je die hoogstwaarschijnlijk één keer kan krijgen. Maar dat weet ik niet zeker, totdat het spel Pokémon: Let’s Go! uitkomt op 16 november. Wellicht krijg ik dan meer antwoorden op deze vervolgvragen. Hoe dan ook; ik ben wel erg blij dat er een nieuw Pokémon is toegevoegd met een nieuw innovatieve evolutievorm.

Op een gegeven moment vraagt professor Willow zich af of er nog nieuwe Pokémon zijn die ontdekt moeten worden. Kan ik hier concluderen dat er nog meer onontdekte Pokémon zullen volgen net als Meltan? Een nieuw Pokémon-spel? Net als jullie wacht ik geduldig af.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.