Journalist Toke Bos-Beerens overleden

Een vrolijke, sociale, lieve en altijd gekleed in kleurige jurken die graag over games, tech en reizen schreef. Zo word Toke Bos-Beerens, 40 jaar, omschreven in het bericht van haar overlijden, op de website van Entertainment Business. Dat is ook zoals de redacteuren van Female-Gamers die haar hebben ontmoet, haar omschrijven.

Toke Bos-Beerens werkte de afgelopen vijftien jaar als journalist en redacteur bij verschillende media. Ze schreef onder andere voor de Telegraaf als freelance redacteur over games en digitale ontwikkelingen. Daarnaast werkte ze voor de wekelijkste tech-pagina in de VRIJ-bijlage en schreef ze over reizen, eten en wonen. Begin 2018 nam ze afscheid van de Telegraaf om zich onder meer te richtten op het schrijven van een boek. Helaas werd halverwege het jaar bekend dat ze ernstig ziek was, helaas heeft ze de strijd tegen haar ziekte verloren.

Als er een gaming of tech event in Nederland gehouden werd was er een grote kans dat je Toke Bos-Beerens ook tegen zou komen. Met haar vrolijke verschijning en aanstekelijke lach voelde je je al snel op je gemak bij haar. Wij zijn bij Female-Gamers dan ook heel erg geschrokken van haar veel te vroege overlijden. Wij wensen haar man, familie en vrienden heel erg veel sterkte met dit zware verlies. Daarbij hopen wij dat de vele herinneringen aan Toke waarbij haar glimlach straalde, een troost mag zijn die we nog lang zullen koesteren.

2 Comments on “Journalist Toke Bos-Beerens overleden”

  1. Ach, ik zie nu pas deze post.

    Heel veel dank voor het bericht en gedeelde herinnering aan Toke. Ik weet dat ze Female Gamers een warm hart toe droeg en zelfs een event bijwoonde, als ik het me goed herinner. Ze had ook vaak aandacht voor vrouwen in de (Nederlandse) gamesindustrie in de krant en wijdde jaren geleden een serie interviews voor De Telegraaf aan dit onderwerp.

    Het gemis is enorm. Maar dit soort berichten doen mij (en de naaste familie) goed. Dank. Dat we haar nog lang mogen blijven herinneren om haar sprankelende persoonlijkheid.

    Jeroen Bos
    (echtgenoot van Toke)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.