Auto’s.. Ik hou er van, hoe sneller hoe beter. Althans, zolang ik niet zelf achter het stuur hoef te kruipen. Mijn koekblik gaat hard genoeg. Maar als het om een racegame gaat kan het mij niet snel genoeg. Als klein meisje Formula 1 ’98 en Toca Touring Car Championship spelen op de PlayStation. Daarna over op de Burnout Series op de PlayStation 2. Als een kind zo blij toen Burnout Paradise werd aangekondigd voor de PlayStation 3 (en nu zelfs een remake voor de PlayStation 4). En in september komt daar V-Rally 4 bij.

Om eerlijk te zijn ken ik de V-Rally serie niet zo goed. Ik heb er van gehoord, maar nooit gespeeld. V-Rally verscheen voor het eerst in 1997 op de PlayStation. Later gevolgd door een release voor Windows, Game Boy, Game Boy Color en Nintendo 64. Als Rally coureur race je over de hele wereld tegen anderen of tegen de klok, om uiteindelijk de beste Rally coureur ter wereld te worden. Daarnaast race je, zoals tijdens een echte Rally door jungles en bergen door weer en wind. Als één van de eerste multiplayer race games werd het een succes. Vervolgens verschenen V-Rally 2 en 3 in 1999 en 2002. Daarna was het een tijdje stil omtrent de Rally serie tot 13 maart 2018, toen er op YouTube een aankondiging verscheen. Compleet voorzien van ruige auto’s, regen, opwaaiend stof en een vette soundtrack. Vrijdag kwam daar de trailer voor de spel opties Cross en Buggy bij.

V-Rally 4 kent vijf verschillende disciplines om uit te kiezen:

In V-Rally Cross race je in je Rally-auto tegen zeven andere Rally-coureurs op tracks met zowel modder als asfalt. Het lijkt erop dat je door deze omstandigheden een flinke strijd moet gaan leveren om voorop te blijven rijden. De andere discipline die in de trailer te zien is, is Buggy. Een Buggy rijdt anders dan een Rally-auto. Ze zijn wendbaarder, lichter en daardoor beter voor het ruigere terrein. Het is je go-to auto voor bijvoorbeeld de woestijn of de jungle. Naast de twee disciplines uit de trailer, kun je ook nog kiezen voor: Rally, de klassieke Rally-race waarbij je over de hele wereld in verschillende parcoursen en weersomstandigheden moet racen, Extreme-Khana (ik denk dan gelijk aan Ken Block’s Gymkhana), waarbij je al racend en driftend verschillende hindernissen moet trotseren. Tot slot is er nog de Hillclimb, waar je uiteraard naar de top moet racen in de daarvoor bestemde krachtige wagens.

Behalve de vijf disciplines kun je bij V-Rally 4 ook kiezen voor de Career-stand en online-standen en is er natuurlijk een split-screen multiplayer. Daarover zal binnenkort meer worden aangekondigd.

 

Ik moet zeggen dat het er erg tof uit ziet tot nu toe en dat ik best een beetje enthousiast ben geworden. Ik kruip graag achter het virtuele stuur van al die verschillende krachtpatsers. Ik ben benieuwd naar de volgende aankondigingen van deze Rally-game.

V-Rally 4 komt in september 2018 naar de PlayStation 4, Xbox One en komt later ook naar de Nintendo Switch. Voor meer beelden van de game en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over deze game kun je ze vinden op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube, of via de officiële website. Blaas ik ondertussen even het stof van mijn laptop..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.