Harry Potter: Hogwarts Mystery is al een tijdje uit en heeft een aantal updates gehad. Mijn eerste indruk kan je hier lezen. Tijdens het spelen kwam ik een manier tegen om zonder te wachten wat energie erbij te krijgen. Ik kwam er per toeval achter dat als je op de stok klikte buiten er wat gebeurde en toen dacht ik, er is vast iets op elke verdieping en dat klopt!

In de update zijn vol trots activiteiten aangekondigd die je kunt uitvoeren zonder dat het energie kost. Ik was in eerste instantie enthousiast, want dat energie uitgeven verpest het spelletje wel een beetje, omdat je niet lekker door kan, maar mijn enthousiasme duurde niet heel erg lang. De activiteiten die toegevoegd zijn kenden we al, maar nu kun je kiezen om ze uit te voeren in plaats van dat ze in het verhaal verwerkt zitten. Je kunt Gobstones spelen met een vriend of met een vriend eten in de grote hal. Het komt er helaas nog steeds op neer dat je niet het spelletje Gobstones zelf speelt, maar je vriend probeert af te leiden zodat je wint. Met eten probeer je vragen goed te beantwoorden, uiteindelijk win je er XP mee en kan je hechtere vrienden worden. Dit is ook meteen het plus punt voor mij, je kan nu tenminste een beetje kiezen met wie je closer wordt. Vrienden zelf kan je nog steeds niet kiezen, maar in ieder geval kan je wel je beste vriend nu bepalen!

Hier zijn de plekken die ik gevonden heb waar je één energie erbij kan krijgen door erop te klikken, dit kan wel maar één keer per dag! In totaal krijg je er dan 7 energie bij en dat kan soms het verschil maken! Er is waarschijnlijk ook wel één in Hogsmeade, maar daar mag ik nog niet komen, zo is de kans ook dat je niet alle uit mijn artikel kan vinden, dan moet je naar jaar 2!

Klik op de boeken op het bankje om ze netjes op te stapelen.

Klik op de stok en dan komt Muil als puppy tevoorschijn om ermee te spelen.

Klik op de huiself, een beetje zielig misschien, maar dan schrikt hij wakker en gaat hij terug naar de keuken.

Klik op de zuil rechts van de grote hal ingang, zodat ze beiden in vuur en vlam staan.

Klik op het schilderij en er komen sinaasappels (denk ik?) tevoorschijn.

Het lijkt een spiegel, maar blijkt een schilderij te zijn! Klik erop en er komt een meisje tevoorschijn.

Klik op Peeves the Poltergeist (Foppe) dan maakt hij je belachelijk en vliegt daarna weg.

Heb jij nog leuke geheimen ontdekt? Laat het mij weten!

Written by

Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!