Het seizoen voor verschillende gaming en cosplay events is uiteraard al een tijdje begonnen, maar met het zonnetje dat steeds meer begint te schijnen is het tijd om de agenda bij te werken en events in te plannen.

Er zijn heel wat gaming events te vinden in zowel binnen als buitenland. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dus heb ik even een overzicht gemaakt van verschillende events die voor ons gamers, geeks, nerds, cosplayers en gewoon fantasy fans interessant zijn om te bezoeken. Mocht er nu een event zijn waar jij naar toe gaat of die jij organiseert en staat die er niet tussen. Stuur ons dan een berichtje en dan zetten wij deze er graag bij! Ons team is altijd op zoek naar leuke nieuwe events om te kunnen bezoeken.

Mei
26 mei tot 27 mei Playmobil Beurs in het van der Valk Hotel Gilze Tilburg
27 mei Retro Game Beurs in Sporthal Dongewijk in Tilburg
29 mei tot 31 mei Casual Connect Europe 2018 in Londen

Casual Connect Europe
Dit event werd eerder ook in ons eigen Amsterdam gehouden en daar ging ik maar wat graag heen. Tijdens dit evenement zijn er ontzettend veel indie game developers die hun games showen. Ik heb zo heel wat leuke game developers en games leren kennen, maar het is zeker ook een fijn event om een stage plek te vinden binnen de game industrie. Dus mocht je een reisje naar Londen willen maken doe het dan in het weekend van 29 tot 31 Mei.

Juni
3 Juni Retro Game Beurs Bonami in Eindhoven
12 Juni tot 14 juni E3 2018 in Los Angelas
16 juni tot 19 juni Dreamhack Summer Jonkoping, Zweden
15 juni tot 17 juni Animecon Den Haag

E3 2018
Met recht HET gaming event wereldwijd. Tijdens dit spektakel, waar onder andere onze eigen Laura is geweest, wordt ieder jaar de nieuwe games voor de komende periode aangekondigd. Wat gaan we dit jaar allemaal te horen krijgen? Er word altijd ruim van te voren druk gespeculeerd en afgelopen weken kwamen er berichten naar voren dat Walmart op hun website al heel wat games hadden aangekondigd die nog niet bekend waren gemaakt. Ik wacht het met spanning af en kijk echt uit naar dit event die ik vanuit thuis met een kopje koffie en notitieboek erbij op mijn PC zal volgen.

Juli
27 juli tot 6 augustus CampZone Kronenberg

Campzone
Hou je van gamen, kamperen en gezelligheid? Dan moet je dit jaar op vakantie naar CampZone in Limburg gaan. Heb je geen tent? Geen nood ook die verhuren ze. Tijdens CampZone kan je mee doen aan verschillende toernooien, maar ook activiteiten buiten zijn er voldoende. Dit klinkt toch geweldig? Hopelijk kan ik eindelijk dit jaar even een kijkje nemen bij één van de weinige evenementen in Nederland waar ik nog niet persoonlijk ben geweest.

Augustus
2 augustus tot en met 5 augustus Castlefest in Kasteel Keukenhof, Lisse
17 augustus tot en met 19 augustus Imaginarium Festival Tytsjerk
18 augustus TomoParty in Ewijk
19 augustus tot en met 20 augustus Devcom Keulen Duitsland
21 tot en met 25 augustus Gamescom Keulen Duitsland
26 augustus RetroGameConZwolle

Gamescom 2018
Dit is een van de eventementen waar ik ieder jaar heel erg naar uit kijk. De sfeer is geweldig en dit is echt een gaming event die je niet mag missen. Toegegeven als bezoeker is het veel in de rij staan om even een game te kunnen spelen, maar de sfeer, de mensen, de shows en de cosplayers zijn geweldig. Dit event vind ik zo tof dat ik er twee jaar terug zelfs met mijn hevig zwangere buik bij was. Ondertussen had ik al lichte oefenweëen, maar goed ook in Keulen hebben ze ziekenhuizen. Voor mij betekend Gamescom ieder jaar weer bekenden tegenkomen, nieuwe games alvast spelen, leuke feesten in de avond en bovenal genieten.

September
1 september tot en met 2 september Comic Con Amsterdam
15 & 16 september Comic Con Antwerp
21 september tot en met 23 september The Reality in Assen
22 & 23 september Yu-Gi-Oh! Championship Series in Utrecht
22 en 23 september TomoFair in Nijmegen
22 en 23 September Elfia Arcen
23 september 36e Retro Spelcomputer Beurs Apeldoorn
29 en 30 september Facts Gent

TomoFair
Even dit event wat 5 jaar geleden voor het eerst werd opgezet door een stel vrienden in het zonnetje zetten. In 5 jaar tijd hebben zij een plaats weten te veroveren in de cosplay wereld. Je bent verzekerd van heel veel Japanse goodies wanneer je een van de events bezoekt die Tomo organiseert en dit alles voor een heel erg schappelijke entree prijs!

Oktober
6 en 7 oktober Firstlook Festival Jaarbeurs Utrecht
6 & 7 oktober Retro Made in Asia Namur Expo, België
13 & 14 oktober Gameforce Mechelen, België
13 & 14 oktober Fandom Weekend Eindhoven
13 & 14 oktober FantasyFest Rijswijk
18 tot en met 23 oktober Lego World Jaarbeurs Utrecht

Firstlook Festival 2018
Nederlands trots is natuurlijk al jaren Firstlook! Hoewel ik aan Gamescom gewend ben en daarom altijd weer even moet wennen aan ons eigen klein kikkerland event formaat is Firstlook toch zeker de moeite waard. Firstlook is altijd bezig met proberen zichzelf te verbeteren en een nog groter podium te bieden aan geeky Nederland. De verschillende ontwikkelaars staan er allemaal met een grote stand en ook aan de Indie games wordt gedacht. Afgelopen jaren wordt er ook een groot E-Sport event gehouden tijdens Firstlook en wedden dat je niet met lege handen thuis komt dankzij de Market Place!

November
2 t/m 4 november NeptuLan Oostende, België
2 t/m 4 november CU-Lan Geraardsbergen, België
9 t/m 11 november TowerLan Mechelen, België
10 en 11 november Spellenspektakel in Eindhoven
17 & 18 november Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht
23 t/m 25 november VirtuLan – Winter is Coming Rumbeke België
24 en 25 november Dutch Comic Con in Utrecht
24 en 25 november Bright Day Expo Haarlemmermeer
28 & 29 november European Woman in Tech RAI Amsterdam

Spellenspektakel
Waarom geen stukje over Dutch Comic Con? Dat verkoopt zichzelf wel toch? Spellenspektakel daarentegen is een event die mijn hart heeft weten te veroveren. Ik denk inmiddels dat de eerste keer dat ik dit event bezocht zo’n vier jaar geleden is. Naast gamen op mijn pc of verschillende consoles hou ik van bordspellen en die vind je in overvloed tijdens het Spellenspektakel. Je kan verschillende bordspellen uitproberen en zo gericht als ze zijn op gezinnen is er een heuze kinderopvang geregeld, gratis! Ik kom altijd met volle tassen nieuwe bordspellen thuis, want er zijn heel veel leuke aanbiedingen tijdens Spellenspektakel.

December
30 november tot 3 december Dreamhack Winter Jönköping Zweden
15 & 16 december GuildGames in Eindhoven

Dreamhack Winter
Om December niet zo leeg te laten zijn heb ik een beetje gesjoemeld door november naar december te schuiven, maar goed DreamHack Winter is één van de events waar ik al jaren zo graag naar toe wil gaan. Wie weet gaat het er dit jaar toch van komen en kan ik eindelijk dit grote event in Zweden live mee maken en niet alleen via verschillende vrienden met diverse berichtjes over feestjes, coole gadgets en games.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.